Tikvice oguliti i iseci uzduz na tanke listove. Posoliti ih i ostaviti ih u cediljci 20-tak minuta. Tako puste suvisnu tecnos i omeksaju. Posusiti ih pa ih valjati u brasno pa u jaja. Odlicne su i kada posle jaja tikvice provučemo kroz prezle u koje smo dodali susam. Ja sam ih ovog puta pohvala samo s jajima i brašnom. Tikvice prziti na dosta ulja i przene ih redjati na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće. Dobre su i tople i hladne. Prijatno! 😊
Sastojci
Za 6 osoba
2 Tikvice
3-4 komad/a Jaja
10 supena kašika Brasna
Priprema
Priprema
Tikvice oguliti i iseci uzduz na tanke listove. Posoliti ih i ostaviti ih u cediljci 20-tak minuta. Tako puste suvisnu tecnos i omeksaju. Posusiti ih pa ih valjati u brasno pa u jaja. Odlicne su i kada posle jaja tikvice provučemo kroz prezle u koje smo dodali susam. Ja sam ih ovog puta pohvala samo s jajima i brašnom. Tikvice prziti na dosta ulja i przene ih redjati na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće. Dobre su i tople i hladne. Prijatno! 😊