Penasto umutiti belanca i šećer, pa dodati žumanca.Zatim brašno sa praškom za pecivo.
Veći pleh obloziti Pek papirom sipati testo i peći u zagrejanoj rerni na 200 oko 15 min.
Nakon pečenja urolati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Priprema fila
Pola kesice Fila za čokoladnu tortu Dr.Oetker ( meni je tako ostalo ..otuda i ova ideja) umutiti sa mlekom i šećerom nekoliko minuta dok se ne zgusne. Dodati 2 kašike kokosa i promešati. Možete dodati i kašicicu ruma ko voli...
Kada se kora ohladi nafilovati i urolati...po vrhu premazati filom i posuti kašikom kokosa.
Ostaviti u frižideru oko sat vremena da se stegne.
Sastojci
Za 4 osoba
4 komad/a Jaje
4 supena kašika Šećer
4 supena kašika Brašno T-400
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1/2 kesica/e Dr. Oetker Fil za tortu sa ukusom čokolade
150 ml Mleko
2 supena kašika Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
3 supena kašika Kokos
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Penasto umutiti belanca i šećer, pa dodati žumanca.Zatim brašno sa praškom za pecivo.
Veći pleh obloziti Pek papirom sipati testo i peći u zagrejanoj rerni na 200 oko 15 min.
Nakon pečenja urolati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Priprema fila
Pola kesice Fila za čokoladnu tortu Dr.Oetker ( meni je tako ostalo ..otuda i ova ideja) umutiti sa mlekom i šećerom nekoliko minuta dok se ne zgusne. Dodati 2 kašike kokosa i promešati. Možete dodati i kašicicu ruma ko voli...
Kada se kora ohladi nafilovati i urolati...po vrhu premazati filom i posuti kašikom kokosa.
Ostaviti u frižideru oko sat vremena da se stegne.
Prijatno 👌
Tagovi