Ušpilovati šećer i vodu. U posudu umutiti margarin sa mlekom, pa polako dodavati šerbet i mutiti. Meni ne ode sve šerbet, obavezno ostane malo. Kada se napravi lepa masa, da nije mnogo ni tečna ni gusta, podeliti u dva dela. Jedan ostaje žuti, a u drugi sipati rastopljenu čokoladu.
Recept za nagradni konkurs: Ukusni zalogajčići
Sastojci
Za 40 osoba
500 g Šećer
200 ml Voda
1,5 komad/a Margarin
250 g mleko u prahu
100 g rastopljene crne čokolade
3 korice C Oblande
Naši proizvodi
Priprema
Priprema fila
Ušpilovati šećer i vodu. U posudu umutiti margarin sa mlekom, pa polako dodavati šerbet i mutiti. Meni ne ode sve šerbet, obavezno ostane malo. Kada se napravi lepa masa, da nije mnogo ni tečna ni gusta, podeliti u dva dela. Jedan ostaje žuti, a u drugi sipati rastopljenu čokoladu.
Sve raditi brzo, jer se fil brzo steže.
Filovanje
Filovati brzo oblande.
Prijatno!
Tagovi