Sargarepu oljustiti, dobro oprati i iseci na deblje kolutice. Staviti u posudu i preliti sa 2 litra vode i skuvati. Kada postane mekana izvaditi iz vode u kojoj se kuvala i izblendati. Zatim sve vratiti u vodu u kojoj se kuvala i dodati secer, limuntus i jos 2 litra vode. Sadrzaj kuvati jos pola sata do 45 minuta uz povremeno mesanje.
Savet
Moze da se doda i vise secera ukoliko neko voli sladje, sve je do ukusa.
Sok se pije ohladjen i bez razblazivanja. Dobije se oko 2 ipo do 3 litra soka.
Sastojci
Za 3 osoba
1 kg Šargarepa
250 g C Šećer u prahu 250g
4 l Voda
1 kesica/e C Limuntus
Naši proizvodi
Priprema
Priprema soka
Sargarepu oljustiti, dobro oprati i iseci na deblje kolutice. Staviti u posudu i preliti sa 2 litra vode i skuvati. Kada postane mekana izvaditi iz vode u kojoj se kuvala i izblendati. Zatim sve vratiti u vodu u kojoj se kuvala i dodati secer, limuntus i jos 2 litra vode. Sadrzaj kuvati jos pola sata do 45 minuta uz povremeno mesanje.
Savet
Moze da se doda i vise secera ukoliko neko voli sladje, sve je do ukusa.
Sok se pije ohladjen i bez razblazivanja. Dobije se oko 2 ipo do 3 litra soka.
Tagovi