Penasto umutite belanca sa šećerom i prstohvatom soli. Zatim dodajte keks, orahe i prašak za pecivo pa špatulom lagano sjedinite.⠀
Obložite pek papirom okruglu tepsiju prečnika 24 cm pa izlijte i izjednačite smesu. ⠀
Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta u zavisnosti od jačine rerne.⠀
Ponovite postupak sa sledećom korom.⠀⠀
Odložite korice da se hlade i pripremite fil.⠀⠀
Pistaći fil
Žumanca umutite sa šećerom i aromom vanile.
Puding razmutite sa 200 ml mleka dok se ostatak mleka greje na šporetu.⠀
U mlako mleko dodajte žumanca, smanjite temperaturu ringle i stalno mešajte.
Nakon par minuta dodajte razmućen puding i mešajte bez prestanka dok se ne zgusne i dok ne razbijete sve grudvice. Dodajte kesicu burbon vanile i maslac pa sve dobro sjedinite.
Dodajte orahe, pistaće, matcha čaj i mlevenu plazmu.
Fil stavite preko prve korice i ostavite po strani da se ohladi dok pripremate fil od maline.
Malina fil
Maline stavite u šerpicu sa šećerom i kuvajte nekih desetak minuta na umerenoj vatri.
Ostavite ih da se skroz ohlade.
Čvrsto umutite slatku pavlaku sa kremfixom pa dodajte ohlađene maline. Lagano sjedinite pa izručite preko fila od pistaća. Stavite drugu koru i odložite u frižider na par sati (ja sam tokom noći).
Glazura
Na umerenoj vatri sjedinite sastojke za glazuru pa prelijte preko torte.
Prelila sam vrućom glazurom pa mi je poslužila kao preliv
Dekoracija
Umutite šlag krem po uputstvu sa kesice i dodajte par kapi boje dok ne dobijete željenu nijansu.
Sastojci
Za 20 osoba
5 komad/a Belanca
5 supena kašika Smeđi šećer
Prstohvat prstohvat/a Soli
5 supena kašika Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
5 supena kašika Mleveni orasi
1 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
10 komad/a Žumanca
100 g Smeđi šećer
2 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
1 l Mleko
3 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
100 g Maslac
5 supena kašika Mleveni orasi
7-8 supena kašika Pistaći
Par supena kašika Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
1 kafena kašičica Matcha čaj
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
300 g Zamrznute maline
3 supena kašika Smeđi šećer
300 ml Slatka pavlaka
1 kesica/e Dr. Oetker Kremfix
100 ml Slatka pavlaka
100 ml Bela čokolada za kuvanje
1 supena kašika Kokosovo ulje
1 kesica/e Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
300 ml Mleko
Par malo Dr. Oetker Boja za kolače - plava
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Penasto umutite belanca sa šećerom i prstohvatom soli. Zatim dodajte keks, orahe i prašak za pecivo pa špatulom lagano sjedinite.⠀
Obložite pek papirom okruglu tepsiju prečnika 24 cm pa izlijte i izjednačite smesu. ⠀
Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta u zavisnosti od jačine rerne.⠀
Ponovite postupak sa sledećom korom.⠀⠀
Odložite korice da se hlade i pripremite fil.⠀⠀
Pistaći fil
Žumanca umutite sa šećerom i aromom vanile.
Puding razmutite sa 200 ml mleka dok se ostatak mleka greje na šporetu.⠀
U mlako mleko dodajte žumanca, smanjite temperaturu ringle i stalno mešajte.
Nakon par minuta dodajte razmućen puding i mešajte bez prestanka dok se ne zgusne i dok ne razbijete sve grudvice. Dodajte kesicu burbon vanile i maslac pa sve dobro sjedinite.
Dodajte orahe, pistaće, matcha čaj i mlevenu plazmu.
Fil stavite preko prve korice i ostavite po strani da se ohladi dok pripremate fil od maline.
Malina fil
Maline stavite u šerpicu sa šećerom i kuvajte nekih desetak minuta na umerenoj vatri.
Ostavite ih da se skroz ohlade.
Čvrsto umutite slatku pavlaku sa kremfixom pa dodajte ohlađene maline. Lagano sjedinite pa izručite preko fila od pistaća. Stavite drugu koru i odložite u frižider na par sati (ja sam tokom noći).
Glazura
Na umerenoj vatri sjedinite sastojke za glazuru pa prelijte preko torte.
Prelila sam vrućom glazurom pa mi je poslužila kao preliv
Dekoracija
Umutite šlag krem po uputstvu sa kesice i dodajte par kapi boje dok ne dobijete željenu nijansu.
Dekorišite šlagom i mlevenim pistaćima
Tagovi