Sastojci

Za 20 osoba

Kora (sve ovo x2)

5 komad/a Belanca

5 supena kašika Smeđi šećer

Prstohvat prstohvat/a Soli

5 supena kašika Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

5 supena kašika Mleveni orasi

1 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo

Pistaći fil

10 komad/a Žumanca

100 g Smeđi šećer

2 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila

1 l Mleko

100 g Maslac

5 supena kašika Mleveni orasi

7-8 supena kašika Pistaći

Par supena kašika Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

1 kafena kašičica Matcha čaj

Malina fil

300 g Zamrznute maline

3 supena kašika Smeđi šećer

300 ml Slatka pavlaka

Glazura

100 ml Slatka pavlaka

100 ml Bela čokolada za kuvanje

1 supena kašika Kokosovo ulje

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Penasto umutite belanca sa šećerom i prstohvatom soli. Zatim dodajte keks, orahe i prašak za pecivo pa špatulom lagano sjedinite.⠀

Obložite pek papirom okruglu tepsiju prečnika 24 cm pa izlijte i izjednačite smesu. ⠀

Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta u zavisnosti od jačine rerne.⠀

Ponovite postupak sa sledećom korom.⠀⠀

Odložite korice da se hlade i pripremite fil.⠀⠀

Pistaći fil

Žumanca umutite sa šećerom i aromom vanile.

Puding razmutite sa 200 ml mleka dok se ostatak mleka greje na šporetu.⠀

U mlako mleko dodajte žumanca, smanjite temperaturu ringle i stalno mešajte.

Nakon par minuta dodajte razmućen puding i mešajte bez prestanka dok se ne zgusne i dok ne razbijete sve grudvice. Dodajte kesicu burbon vanile i maslac pa sve dobro sjedinite.

Dodajte orahe, pistaće, matcha čaj i mlevenu plazmu.

Fil stavite preko prve korice i ostavite po strani da se ohladi dok pripremate fil od maline.

Malina fil

Maline stavite u šerpicu sa šećerom i kuvajte nekih desetak minuta na umerenoj vatri.

Ostavite ih da se skroz ohlade.

Čvrsto umutite slatku pavlaku sa kremfixom pa dodajte ohlađene maline. Lagano sjedinite pa izručite preko fila od pistaća. Stavite drugu koru i odložite u frižider na par sati (ja sam tokom noći).

Glazura

Na umerenoj vatri sjedinite sastojke za glazuru pa prelijte preko torte.

Prelila sam vrućom glazurom pa mi je poslužila kao preliv

Dekoracija

Umutite šlag krem po uputstvu sa kesice i dodajte par kapi boje dok ne dobijete željenu nijansu.

Dekorišite šlagom i mlevenim pistaćima