Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze

Sastojci

Za 20 osoba

Fil

4 komad/a C Oblande

700 g Keksa

200 g Mleveni orasi

200 g Čokolada

250 g Margarin

300 ml Mleko

100 g Seckani orasi

6 supena kašika Šećer

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Keks izlomiti na male delove pa umešati mlevene i naseckne orahe (originalni recept je bez oraha). Prokuvati mleko i šećer, odmaknuti sa vatre, dodati čokoladu i margarin narezan na kriške.Kada se margarin i čokolada otope, preliti time keks. Dobro promešati da se keks jednakomerno natopi. Paziti da masa ne bude suviše suva, ali niti previše mokra.Između dve vlažne krpe navlažiti oblande, da omekšaju. Oblandu premazati smesom od keksa i zarolati, pa tako nastaviti sa ostalim oblandama, dok se masa za premazivanje ne potroši.

Ostaviti slatke salame pokrivene salvetom da odstoje do sledećeg dana ali ih nakon nekoliko sati okrenuti.

Rolat rezati na kolutiće i posluziti.