Keks izlomiti na male delove pa umešati mlevene i naseckne orahe (originalni recept je bez oraha). Prokuvati mleko i šećer, odmaknuti sa vatre, dodati čokoladu i margarin narezan na kriške.Kada se margarin i čokolada otope, preliti time keks. Dobro promešati da se keks jednakomerno natopi. Paziti da masa ne bude suviše suva, ali niti previše mokra.Između dve vlažne krpe navlažiti oblande, da omekšaju. Oblandu premazati smesom od keksa i zarolati, pa tako nastaviti sa ostalim oblandama, dok se masa za premazivanje ne potroši.
Ostaviti slatke salame pokrivene salvetom da odstoje do sledećeg dana ali ih nakon nekoliko sati okrenuti.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 20 osoba
4 komad/a C Oblande
700 g Keksa
200 g Mleveni orasi
200 g Čokolada
250 g Margarin
300 ml Mleko
100 g Seckani orasi
6 supena kašika Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Keks izlomiti na male delove pa umešati mlevene i naseckne orahe (originalni recept je bez oraha). Prokuvati mleko i šećer, odmaknuti sa vatre, dodati čokoladu i margarin narezan na kriške.Kada se margarin i čokolada otope, preliti time keks. Dobro promešati da se keks jednakomerno natopi. Paziti da masa ne bude suviše suva, ali niti previše mokra.Između dve vlažne krpe navlažiti oblande, da omekšaju. Oblandu premazati smesom od keksa i zarolati, pa tako nastaviti sa ostalim oblandama, dok se masa za premazivanje ne potroši.
Ostaviti slatke salame pokrivene salvetom da odstoje do sledećeg dana ali ih nakon nekoliko sati okrenuti.
Rolat rezati na kolutiće i posluziti.