Sastojci

Za 8 osoba

Potrebno je

1 kg Svinjska rebra

1 glavica Crni luk

2 supena kašika Svinjska mast

3 supena kašika Kečap

1-2 supena kašika Sirće

Pola komad/a Limun (Limunov sok)

3 supena kašika Senf

2 supena kašika Šećer

1 supena kašika Iseckan list bosiljka

1 komad/a Sušena ljuta paprika

Po ukusu So i biber

Priprema

Priprema

Iseckan luk propržiti na mast. Kečap pomešati sa malo vode i začiniti dodacima, dodati luku. Poklopiti i lagano kuvati tridesetak minuta, po potrebi dodati malo vode. Svinjska rebarca posoliti i pobiberiti, peći 30 minuta. Izvaditi iz rerne premazati pripremljenim umakom i staviti na zagrejan roštilj. Peći dok rebarca ne omekšaju, uz povremeno premazivanje ostatkom umaka.

Prijatno!

Ovo je recept mog tate. Uvek nam je pripremao kada smo bili mali.