Glavicu kiselog kupusa razdvojite na listove. Za fil izdinstajte crni luk, dodajte pirinač i mleveno meso, posolite i pobiberite. Skinite sa vatre, prohladite i dodajte jaje i seckanu kobasicu. Listovima kupusa i kožicama slanine obložite posudu u kojoj će se samo kuvati. Zavijte sarme, pa između njih stavljajte komade suvih rebara i slanine. Pospite začinskom paprikom, stavite lovor i biber u zrnu, nalijte vodom i kuvajte.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 20 osoba
1,5 kg kiselog kupusa
750 g mešanog mlevenog mesa
250 g suvih svinjskih rebara
200 g ljute kobasice
100 g dimljene slanine sa kožicom
50 g pirinča
2 glavice crnog luka
3 supena kašika brašna
malo malo mlevenog bibera
malo malo soli, bibera u zrnu
malo malo slatke začinske paprike
Priprema
Priprema
Glavicu kiselog kupusa razdvojite na listove. Za fil izdinstajte crni luk, dodajte pirinač i mleveno meso, posolite i pobiberite. Skinite sa vatre, prohladite i dodajte jaje i seckanu kobasicu. Listovima kupusa i kožicama slanine obložite posudu u kojoj će se samo kuvati. Zavijte sarme, pa između njih stavljajte komade suvih rebara i slanine. Pospite začinskom paprikom, stavite lovor i biber u zrnu, nalijte vodom i kuvajte.