Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze

Sastojci

Za 20 osoba

Sarma

1,5 kg kiselog kupusa

750 g mešanog mlevenog mesa

250 g suvih svinjskih rebara

200 g ljute kobasice

100 g dimljene slanine sa kožicom

50 g pirinča

2 glavice crnog luka

3 supena kašika brašna

malo malo mlevenog bibera

malo malo soli, bibera u zrnu

malo malo slatke začinske paprike

Priprema

Priprema

Glavicu kiselog kupusa razdvojite na listove. Za fil izdinstajte crni luk, dodajte pirinač i mleveno meso, posolite i pobiberite. Skinite sa vatre, prohladite i dodajte jaje i seckanu kobasicu. Listovima kupusa i kožicama slanine obložite posudu u kojoj će se samo kuvati. Zavijte sarme, pa između njih stavljajte komade suvih rebara i slanine. Pospite začinskom paprikom, stavite lovor i biber u zrnu, nalijte vodom i kuvajte.