Belo ćureće meso samleti ili ako nemate mašinu za mlevenje mesa, uradite to u blenderu ili čoperu.
Dodati mu jaje, izrendanu i od vode oceđenu tikvicu, šargarepu, izrendan sir, brašno, griz, so, vegetu i biber.
Sve dobro izmešati i dlanovima oblikovati pljeskavice. Možete manje ili veće, već po želji i nameni.
Pljeskavice ređati na tepsiju na koju ste prethodno stavili pek papir i premazali četkicom sa maslinovim uljem.
Sve ih isto premazati četkicom sa malo maslinovog ulja od komine i peći u prethodno zagejanoj pećnici na 180 C oko 30 do 40 minuta, odnosno dok ne porumene. Izvaditi ih i služiti uz neku blagu salatu i pomfrit. Prijatno!
Savet više:
Ove pljeskavice možete služiti i kao burgere sa sa pecivom za burgere, koje ćete premazati sam malo majoneza i pavlake sa donje i kečapa sa gornje strane i zelenom salatom, malo kiselih krastavaca, kolutova luka.
Sastojci
Za 10 osoba
200 gr ćurećeg mlevenog mesa
1 komad/a Jaja
1 komad/a tikvice, manje, izrendane i oceđene od soka
1 komad/a šargarepe, izrendane, manje
75 gr kačkavalja
75 gr sira od plemenitih plesni
3 supene kašike brašna
3 kašike C Pšenični griz 250g
1/2 kafena kašičica soli
1/2 kafena kašičica vegete
1 prstohvat/a bibera
1 kafena kašičica maslinovog ulja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema pljeskavica
Belo ćureće meso samleti ili ako nemate mašinu za mlevenje mesa, uradite to u blenderu ili čoperu.
Dodati mu jaje, izrendanu i od vode oceđenu tikvicu, šargarepu, izrendan sir, brašno, griz, so, vegetu i biber.
Sve dobro izmešati i dlanovima oblikovati pljeskavice. Možete manje ili veće, već po želji i nameni.
Pljeskavice ređati na tepsiju na koju ste prethodno stavili pek papir i premazali četkicom sa maslinovim uljem.
Sve ih isto premazati četkicom sa malo maslinovog ulja od komine i peći u prethodno zagejanoj pećnici na 180 C oko 30 do 40 minuta, odnosno dok ne porumene. Izvaditi ih i služiti uz neku blagu salatu i pomfrit. Prijatno!
Savet više:
Ove pljeskavice možete služiti i kao burgere sa sa pecivom za burgere, koje ćete premazati sam malo majoneza i pavlake sa donje i kečapa sa gornje strane i zelenom salatom, malo kiselih krastavaca, kolutova luka.
Tagovi