Navedene sastojke pomešajte. Ređajte po tri kore, a između malo ulja, pa onda stavite nadev. I ređajte tako dok ne potrošite kore i nadev. Kad naslažete sve, isecite baklave u oblik koji želite, na kocke ili trouglove. Pecite u zagrejanoj rerni na 180C oko 30-40 min. Ohladite baklavu, a zatim je zalijte vrućim prelivom.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 20 osoba
500 g tankih kora
1 čaša jogurta
4 komad/a jajeta
1 čaša ulja
1 čaša šećera
1 komad/a Dr. Oetker Prašak za pecivo
300 g mlevenih i seckanih oraha
1/2 kg šećera
1 l vode
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Navedene sastojke pomešajte. Ređajte po tri kore, a između malo ulja, pa onda stavite nadev. I ređajte tako dok ne potrošite kore i nadev. Kad naslažete sve, isecite baklave u oblik koji želite, na kocke ili trouglove. Pecite u zagrejanoj rerni na 180C oko 30-40 min. Ohladite baklavu, a zatim je zalijte vrućim prelivom.