Pomesati med,vodu, so,vegetu,biber,papriku i kurkumu i pripremljena krilca dobro natgrljajte ovom marinadom.
Krilca redjajte u vatrostalnu ciniju koju ste prethodno namazali sa uljem, pospite ih sa susamom.
Prelijte sa marinadom koja vam je ostala i pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Okrenite krilca kako bi se ispekla lepo i bila krckava i sa jedne i sa druge strane
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 4 osoba
15 komad/a Pileca krilca
- malo Ulja
2 supena kašika Med
4 dl Voda
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Vegete
- malo Paprika mlevena
- malo Bibera
- malo Kurkume
50 gr Susama
Priprema
Priprema marinade
Krilca ocistite, operite i posolite.
Pomesati med,vodu, so,vegetu,biber,papriku i kurkumu i pripremljena krilca dobro natgrljajte ovom marinadom.
Krilca redjajte u vatrostalnu ciniju koju ste prethodno namazali sa uljem, pospite ih sa susamom.
Prelijte sa marinadom koja vam je ostala i pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Okrenite krilca kako bi se ispekla lepo i bila krckava i sa jedne i sa druge strane
Tagovi