Najpre pripremiti preliv - pomešati sirće i ulje, dodati sitno iseckan peršun i beli luk. Skuše oprati, odstraniti glave, repove i peraja pa iseći po stomaku i izvaditi iznutrice. Spolja i unutra utrljati malo soli, svakoj skuši unutra staviti malo preliva, pa ih poređati u dobro podmazan pleh i odozgo preliti prelivom. Preko pleha staviti alu foliju i staviti u rernu da se peče oko pola sata. Zatim izvaditi iz rerne, skinuti foliju i okrenuti ribe na drugu stranu i opet preliti ostatkom preliva, pa ih vratiti u rernu da se zapeku još 20-30 minuta.
Uz ribu služiti krompir salatu ili pečen krompir. U preliv možete dodati i malo limunovog soka, po želji.
Sastojci
Za 2 osoba
2 Skuša
malo Biber
malo so
malo vegeta
malo Sirće
grancica persun
Priprema
priprema
Najpre pripremiti preliv - pomešati sirće i ulje, dodati sitno iseckan peršun i beli luk. Skuše oprati, odstraniti glave, repove i peraja pa iseći po stomaku i izvaditi iznutrice. Spolja i unutra utrljati malo soli, svakoj skuši unutra staviti malo preliva, pa ih poređati u dobro podmazan pleh i odozgo preliti prelivom. Preko pleha staviti alu foliju i staviti u rernu da se peče oko pola sata. Zatim izvaditi iz rerne, skinuti foliju i okrenuti ribe na drugu stranu i opet preliti ostatkom preliva, pa ih vratiti u rernu da se zapeku još 20-30 minuta.
Uz ribu služiti krompir salatu ili pečen krompir. U preliv možete dodati i malo limunovog soka, po želji.
Tagovi