Na ulju prodinstati crni i beli luk, pa dodati mleveno meso i 200 ml vode, začiniti solju, biberom i suvim začinom i dinstati dok voda ne ispari. Po želji dodati malo peršuna. U prethodno uljem podmazanom plehu staviti tri kore, pa sipati meso, prekriti sa dve kore i tako ređati sloj mesa, pa sloj kora, dok ne se ne potroše sve kore. Na poslednji red staviti opet tri kore.
Preliv
Umutiti jaja, pa dodati jogurt, vodu i malo soli. Kore sa mesom u plehu iseći na kocke, pa preliti ovom smesom. Peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Prekriti krpom i ostaviti da se prohladi, pa poslužiti.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 25 osoba
1 pakovanje/a Gotove kore za pitu i gibanicu
500 g Junećeg mlevenog mesa
1-2 komad/a Crni luk
1-2 komad/a Beli luk
200 ml Voda
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Biber
1 nekoliko Suvi začin
3 komad/a Jaja
200 ml Jogurt
200 ml Voda
1-2 kafena kašičica So
Priprema
Pita sa mesom
Na ulju prodinstati crni i beli luk, pa dodati mleveno meso i 200 ml vode, začiniti solju, biberom i suvim začinom i dinstati dok voda ne ispari. Po želji dodati malo peršuna. U prethodno uljem podmazanom plehu staviti tri kore, pa sipati meso, prekriti sa dve kore i tako ređati sloj mesa, pa sloj kora, dok ne se ne potroše sve kore. Na poslednji red staviti opet tri kore.
Preliv
Umutiti jaja, pa dodati jogurt, vodu i malo soli. Kore sa mesom u plehu iseći na kocke, pa preliti ovom smesom. Peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Prekriti krpom i ostaviti da se prohladi, pa poslužiti.
Tagovi