Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze

Sastojci

Za 25 osoba

Zalivena pita sa mesom

1 pakovanje/a Gotove kore za pitu i gibanicu

500 g Junećeg mlevenog mesa

1-2 komad/a Crni luk

1-2 komad/a Beli luk

200 ml Voda

1 kafena kašičica So

1 kafena kašičica Biber

1 nekoliko Suvi začin

Preliv

3 komad/a Jaja

200 ml Jogurt

200 ml Voda

1-2 kafena kašičica So

Priprema

Pita sa mesom

Na ulju prodinstati crni i beli luk, pa dodati mleveno meso i 200 ml vode, začiniti solju, biberom i suvim začinom i dinstati dok voda ne ispari. Po želji dodati malo peršuna. U prethodno uljem podmazanom plehu staviti tri kore, pa sipati meso, prekriti sa dve kore i tako ređati sloj mesa, pa sloj kora, dok ne se ne potroše sve kore. Na poslednji red staviti opet tri kore.

Preliv

Umutiti jaja, pa dodati jogurt, vodu i malo soli. Kore sa mesom u plehu iseći na kocke, pa preliti ovom smesom. Peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Prekriti krpom i ostaviti da se prohladi, pa poslužiti.