Sastojci

Za 2 osoba

Potrebni sastojci

500 g Pileće grudi

1/2 komad/a Limun - limunov sok

2-3 komad/a Čen belog luka

1/2 kafena kašičica Kurkuma

300 g Pirinač

300 g Kajmak

1 komad/a Mlad crni luk

1 komad/a Svež peršun

1/2 kafena kašičica So

1/2 kafena kašičica Biber

1 kafena kašičica Začin C

Priprema

Priprema

Pileća prsa iseckati na kocke i pomešati sa sokom od limuna i začinima. Dodati i usitnjeni beli luk. Neka odstoji dok pripremate ostalo. 

Skuvajte pirinač, ali ne do kraja. Ja obično čim provri voda, sklonim pirinač sa ringle i ostavim poklopljen dok pripremam istalo. 

Pomešajte kajmak sa kurkumom.

Odstojalu piletinu propržiti na kratko i tome dodati kajmak. Neka se krčka 5 minuta na najlaganijoj vatri. Svu količinu prebaciti u pisudu za pečenje i dodati skuvan pirinač sa malo vodice u kojoj se kuvao. Naseckati mladog luka i sa svežim peršunom posuti jelo.

Zapeći u rerni na 220 stepeni 15 minuta.

Kao prilog jelu služiti sveže obaren spanać ili pirinač.

Prijatno 👩🏻‍🍳.