Pileća prsa iseckati na kocke i pomešati sa sokom od limuna i začinima. Dodati i usitnjeni beli luk. Neka odstoji dok pripremate ostalo.
Skuvajte pirinač, ali ne do kraja. Ja obično čim provri voda, sklonim pirinač sa ringle i ostavim poklopljen dok pripremam istalo.
Pomešajte kajmak sa kurkumom.
Odstojalu piletinu propržiti na kratko i tome dodati kajmak. Neka se krčka 5 minuta na najlaganijoj vatri. Svu količinu prebaciti u pisudu za pečenje i dodati skuvan pirinač sa malo vodice u kojoj se kuvao. Naseckati mladog luka i sa svežim peršunom posuti jelo.
Zapeći u rerni na 220 stepeni 15 minuta.
Kao prilog jelu služiti sveže obaren spanać ili pirinač.
Sastojci
Za 2 osoba
500 g Pileće grudi
1/2 komad/a Limun - limunov sok
2-3 komad/a Čen belog luka
1/2 kafena kašičica Kurkuma
300 g Pirinač
300 g Kajmak
1 komad/a Mlad crni luk
1 komad/a Svež peršun
1/2 kafena kašičica So
1/2 kafena kašičica Biber
1 kafena kašičica Začin C
Priprema
Priprema
Pileća prsa iseckati na kocke i pomešati sa sokom od limuna i začinima. Dodati i usitnjeni beli luk. Neka odstoji dok pripremate ostalo.
Skuvajte pirinač, ali ne do kraja. Ja obično čim provri voda, sklonim pirinač sa ringle i ostavim poklopljen dok pripremam istalo.
Pomešajte kajmak sa kurkumom.
Odstojalu piletinu propržiti na kratko i tome dodati kajmak. Neka se krčka 5 minuta na najlaganijoj vatri. Svu količinu prebaciti u pisudu za pečenje i dodati skuvan pirinač sa malo vodice u kojoj se kuvao. Naseckati mladog luka i sa svežim peršunom posuti jelo.
Zapeći u rerni na 220 stepeni 15 minuta.
Kao prilog jelu služiti sveže obaren spanać ili pirinač.
Prijatno 👩🏻🍳.
Tagovi