Sastojci

Za 4 osoba

Potrebno

1 kg Šnicli (teleće, svinjske, pileće)

Začiniti malo sa soli, biberom, paprikom

4 komad/a Jaja

Potrebno malo brašna (za pohovanje)

500 g Šampinjona

Priprema

Priprema

"Istući" šnicle, začiniti i kratko popržiti sa obe strane. Poslije toga svaku šniclu uvaljati u brašno i jaja i ispohovati.

Uporedo isjeći šampinjone na ploške.

Nakon toga, u veći lonac redati red šampinjona pa red šnicli dok sve ne potrošite i dospite vode da prekrije sve i jos malo posolite.

Sve kuhati na tihoj vatri uz povremeno "protresite lonac" 😅 da ne bi zagorjelo.

Da je jelo gotovo, provjerite tako da kada viljuškom probodete šniclu i vidite da li se šnicle lako "trgaju", tj. da su raskuhane.

Malo je više posla oko njih ali se stvarno isplati. Nadam se da će vam se svidjeti ovaj recept.

Prijatno 😊