Celer i šargarepu oljuštite i operite. Izrendajte ih u multi praktiku ili ručno na krupno rende. Posolite i stavite na odgovarajući tanjir ili u činiju. Prelijte mešavinom kisele pavlake i grčkog jogurta i lagano promešajte da celer ogrezne u ovoj mešavini pavlake i jogurta. Pospite vlašcem i ukrasite listovima mirodjije. Ohladite i poslužite uz glavno jelo ili kao zasebni obrok.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 10 osoba
1 komad/a celera srednje veličine
1 komad/a mala šargarepa
2 dl kisele pavlake 20% masnoće
2 dl grčkog jogurta
po ukusu kafena kašičica morska so
1 supena kašika sitno seckanog vlašca
nekoliko komad/a grančica mirodjije
Priprema
Priprema:
Celer i šargarepu oljuštite i operite. Izrendajte ih u multi praktiku ili ručno na krupno rende. Posolite i stavite na odgovarajući tanjir ili u činiju. Prelijte mešavinom kisele pavlake i grčkog jogurta i lagano promešajte da celer ogrezne u ovoj mešavini pavlake i jogurta. Pospite vlašcem i ukrasite listovima mirodjije. Ohladite i poslužite uz glavno jelo ili kao zasebni obrok.
Tagovi