Cveklu dobro oprati pod mlazom vode.Staviti u dublji lonac,preliti nekoliko centimetara iznad cvekle hladnom vodom i kuvati 70 do 80 minuta.Kuvana je kad viljuška lagano prolazi kroz nju.
Oguliti je(kao krompir kuvan sa ljuskom) i iseći na listove.Složiti je u čiste tegle.
Priprema rastvora
Sipati u vodu sve sastojke i staviti da proključa nekoliko minuta.
Ohladjenim rastvorom preliti ohladjenim cveklu u teglama .Tegle dobro zatvoriti i smestiti u ostavu.
Sastojci
Za 4 osoba
2 kg cvekle
7 dl vode
1 dl sirće
70 g šećera
1 supena kašika soli
1 kafena kašičica kima
10 komada zrna bibera
1 kafena kašičica konzervansa
Priprema
Barenje cvekle
Cveklu dobro oprati pod mlazom vode.Staviti u dublji lonac,preliti nekoliko centimetara iznad cvekle hladnom vodom i kuvati 70 do 80 minuta.Kuvana je kad viljuška lagano prolazi kroz nju.
Oguliti je(kao krompir kuvan sa ljuskom) i iseći na listove.Složiti je u čiste tegle.
Priprema rastvora
Sipati u vodu sve sastojke i staviti da proključa nekoliko minuta.
Ohladjenim rastvorom preliti ohladjenim cveklu u teglama .Tegle dobro zatvoriti i smestiti u ostavu.