Za 30 osoba
2 komad/a jaja
250 ml jogurta
250 g Brašno T-400
300 g šećera
80 g Dr. Oetker Kakao 80g
5 g Dr. Oetker Prašak za pecivo
10 g Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
130 ml ulja
80 ml vruće vode
50 ml slatke pavlake
25 g crne čokolade
25 g Dr. Oetker Čoko komadići
125 ml mleka
25 g C Šećer u prahu 250g
70 ml slatke pavlake
70 g Dr. Oetker Čoko komadići
Priprema kore
Ugrejati sve sastojke do sobne temperature.
U posudu staviti belanca i dobro ih izmutiti. Dodati šećer i vanilin šećer, i nastaviti sa mućenjem, na kraju dodati žumanca.
U umućena jaja dodati ulje i jogurt. Dobro izmutiti.
Polako dodavati kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i na kraju brašno.
Kada se dodato svo brašno polako se dodaje vrela voda i lagano meša, da kora bude što vazdušastija.
Razlivanje kore u pleh i pečenje
Za pečenje se koristi pleh kalup pravougaonog oblika.
Na dno pleha se stavi papir za pečenje i razlije masa.
Masu podeliti na dva dela, i peći dve kore.
Kora se peče na temperaturi 180 stepeni 12 do 15 minuta, zavisno od toga da li rerna ima topao vazduh-ventilaciju za pečenje.
Domaće čokoladno mleko
Na pari zagrejati slatku pavlaku , i u nju staviti čokoladu i čoko komadiće. Mešati da se masa lepo sjedini, i da postane kremasta.
U drugoj posudi zagrejati mleko sa prah šećerom. Kada se mleko zagrejei šećer otopi preliti ga preko otopljene čokolade.
Ovim mlekom prelivati kore.
Prelivanje kore
Polovinom čokoladnog mleka prelivati koru koju ste prethodno izboli drvenom čačkalicom, vodeći računa da kora upije svo mleko.
Čokoladni krem
Na pari zagrejati slatku pavlaku i dodati čokoladne komadiće. Mešati dok se masa lepo ne ujednači.
Podeliti masu na dva jednaka dela.
Filovanje kore čokoladnim kremom
Kada kora upije čokoladno mleko preko nje premazati polovinu čokoladnog krema.
Staviti da se ovako nafilovana kora dobro ohladi.
Kora se može koristiti za čokoladnu tortu, razne kolače i minjone.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 30 osoba
2 komad/a jaja
250 ml jogurta
250 g Brašno T-400
300 g šećera
80 g Dr. Oetker Kakao 80g
5 g Dr. Oetker Prašak za pecivo
10 g Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
130 ml ulja
80 ml vruće vode
50 ml slatke pavlake
25 g crne čokolade
25 g Dr. Oetker Čoko komadići
125 ml mleka
25 g C Šećer u prahu 250g
70 ml slatke pavlake
70 g Dr. Oetker Čoko komadići
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Ugrejati sve sastojke do sobne temperature.
U posudu staviti belanca i dobro ih izmutiti. Dodati šećer i vanilin šećer, i nastaviti sa mućenjem, na kraju dodati žumanca.
U umućena jaja dodati ulje i jogurt. Dobro izmutiti.
Polako dodavati kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i na kraju brašno.
Kada se dodato svo brašno polako se dodaje vrela voda i lagano meša, da kora bude što vazdušastija.
Razlivanje kore u pleh i pečenje
Za pečenje se koristi pleh kalup pravougaonog oblika.
Na dno pleha se stavi papir za pečenje i razlije masa.
Masu podeliti na dva dela, i peći dve kore.
Kora se peče na temperaturi 180 stepeni 12 do 15 minuta, zavisno od toga da li rerna ima topao vazduh-ventilaciju za pečenje.
Domaće čokoladno mleko
Na pari zagrejati slatku pavlaku , i u nju staviti čokoladu i čoko komadiće. Mešati da se masa lepo sjedini, i da postane kremasta.
U drugoj posudi zagrejati mleko sa prah šećerom. Kada se mleko zagrejei šećer otopi preliti ga preko otopljene čokolade.
Ovim mlekom prelivati kore.
Prelivanje kore
Polovinom čokoladnog mleka prelivati koru koju ste prethodno izboli drvenom čačkalicom, vodeći računa da kora upije svo mleko.
Čokoladni krem
Na pari zagrejati slatku pavlaku i dodati čokoladne komadiće. Mešati dok se masa lepo ne ujednači.
Podeliti masu na dva jednaka dela.
Filovanje kore čokoladnim kremom
Kada kora upije čokoladno mleko preko nje premazati polovinu čokoladnog krema.
Staviti da se ovako nafilovana kora dobro ohladi.
Kora se može koristiti za čokoladnu tortu, razne kolače i minjone.
Tagovi