Pripremite šerpicu srednje veličine i u nju sipajte 300ml mleka I jednu i po supenu kašiku šećera. Ostaviti da se kuva, pa umešati i speltin griz. I mešati dok ne provri. Nakon vrenja kuvajte griz još nekih šest/sedam minuta. Ukoliko se griz previše zgusne, dodajte mu malo vode. Servirati po želji, ovde sam koristila cimet i banane. Prijatno!
Sastojci
Za 1 osoba
50 g speltinog griza
300 ml mleka
Jedna i po supena kašika smeđeg šećera
Jedna komad/a Banana
Priprema
Kuvanje griza
Pripremite šerpicu srednje veličine i u nju sipajte 300ml mleka I jednu i po supenu kašiku šećera. Ostaviti da se kuva, pa umešati i speltin griz. I mešati dok ne provri. Nakon vrenja kuvajte griz još nekih šest/sedam minuta. Ukoliko se griz previše zgusne, dodajte mu malo vode. Servirati po želji, ovde sam koristila cimet i banane. Prijatno!
Tagovi