U šerpicu sipati šećer i vodu. Kada voda proključa kuvati jos nekih 5 minuta zatim skinuti sa ringle. Dok je vruće dodati margarin za kolače i mešati dok se margarin ne otopi. Kada je margarin otopljen u šerpicu dodati mlevene orahe, čokoladu, keks i kafu i zamutiti sve. Kada se smesa malo prohladi oblikovati kuglice i čačkalicom utisnuti sredinu kuglice tako da izgleda kao zrno kafe. Ostaviti u frizideru par minuta dok se ne napravi preliv/umak.
Preliv/umak
Otopiti čokoladu sa uljem. Kolačiće umakati ili preliti sa čokoladom, ko kako voli. Ostaviti kolačiće u frizider da se čokolada malo stegne.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 10 osoba
350 g Šećer
150 ml Voda
250 g Margarin za kolače
200 g Orah
200 g Plazma keks
150 g Čokolada
2 supena kašika Kafa
5 supena kašika Ulje
200 g Čokolada
Priprema
Priprema fila
U šerpicu sipati šećer i vodu. Kada voda proključa kuvati jos nekih 5 minuta zatim skinuti sa ringle. Dok je vruće dodati margarin za kolače i mešati dok se margarin ne otopi. Kada je margarin otopljen u šerpicu dodati mlevene orahe, čokoladu, keks i kafu i zamutiti sve. Kada se smesa malo prohladi oblikovati kuglice i čačkalicom utisnuti sredinu kuglice tako da izgleda kao zrno kafe. Ostaviti u frizideru par minuta dok se ne napravi preliv/umak.
Preliv/umak
Otopiti čokoladu sa uljem. Kolačiće umakati ili preliti sa čokoladom, ko kako voli. Ostaviti kolačiće u frizider da se čokolada malo stegne.
Prijatno!
Tagovi