Za 4 osoba
1 komad/a Keleraba
2-3 cena Beli luk
- malo Ulja
1 kafena kašičica Brašno T-400
- malo Mleka
1-2 supena kašika Pavlaka (mlečna)
- malo So
- malo Biber
Priprema kelerabe
Kelerabu oljustiti i izrendati.
Priprema jela
U serpicu sipati malo ulja, ubaciti beli luk sitno iseckan da se malo proprzi.
Priprema jela I
Zatim ubaciti pripremljenu kelerabu i naliti sa mlekom. Pavlaku i brasno pomesati pa ubaciti u kelerabu. Dodati so i biber.
Mleko i pavlaku dodavati po potrebi kako bi se dobila lepa struktura,treba da bude gusca.
Malo liisca od kelerabe oprati i sitno iseckati, pobacati odozgore.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 4 osoba
1 komad/a Keleraba
2-3 cena Beli luk
- malo Ulja
1 kafena kašičica Brašno T-400
- malo Mleka
1-2 supena kašika Pavlaka (mlečna)
- malo So
- malo Biber
Priprema
Priprema kelerabe
Kelerabu oljustiti i izrendati.
Priprema jela
U serpicu sipati malo ulja, ubaciti beli luk sitno iseckan da se malo proprzi.
Priprema jela I
Zatim ubaciti pripremljenu kelerabu i naliti sa mlekom. Pavlaku i brasno pomesati pa ubaciti u kelerabu. Dodati so i biber.
Mleko i pavlaku dodavati po potrebi kako bi se dobila lepa struktura,treba da bude gusca.
Malo liisca od kelerabe oprati i sitno iseckati, pobacati odozgore.
Tagovi