Zamesiti sve navedene sastojke ostaviti u pvc foliji bar 1 sat u frižider Zatim razviti i modlom vaditi željene oblike Peći na 180stepeni 15 minuta.
Idealna modla za keks bi bila u obliku vetrenjače, jer su Speculaas keksići prepozatljivi baš po tim oblicima.Ali zamenu rade i razni pečati sa otiscima ili najobičnije modle.Bitmo da je ukus jedinstven i vrlo prepoznatljiv.
Ako niste uspeli da nabavite originalni začinski miks, izvolite recept po kom ja godinama pravim čuvene keksiće.
Home made Speculaas začinska mešavina
*4 kašičice cimeta
1 kašičica mlevenog karanfilića
*1kašičica mlevenog muskatnog oraščića
*1/4 kašičice sveže mlevenog belog bibera
*1/2 kašičice đumbira u prahu
*1/4 kašičice cardamom-a
Sve zajedno fino sjediniti i čuvati u staklenoj tegli.
Savet plus
Ko voli miris i ukus anisa može dodati 1/4 kašičice u začinsku mešavinu.
Savet
Možete koristite razne modlice s porukom ili pečate za kekse,potrebno ih je samo utisnite u razvijeno testo Za ovaj tip keksa najbolje je koristiti jednostavne oblike.Oblici modlica koji su zaobljeni hoće malo da zagore pa nisu pogodne za ovaj keks.
Sastojci
Za 6 osoba
180 g brašna
1 mala ravna kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 kašičice začinske mešavine za speculaas
100 g putera
1/4 kašičice Dr. Oetker Kakao 80g
100 g smeđeg šećera
2 supene kašike mleka
Naši proizvodi
Priprema
Način pripreme
Zamesiti sve navedene sastojke ostaviti u pvc foliji bar 1 sat u frižider Zatim razviti i modlom vaditi željene oblike Peći na 180stepeni 15 minuta.
Idealna modla za keks bi bila u obliku vetrenjače, jer su Speculaas keksići prepozatljivi baš po tim oblicima.Ali zamenu rade i razni pečati sa otiscima ili najobičnije modle.Bitmo da je ukus jedinstven i vrlo prepoznatljiv.
Ako niste uspeli da nabavite originalni začinski miks, izvolite recept po kom ja godinama pravim čuvene keksiće.
Home made Speculaas začinska mešavina
*4 kašičice cimeta
1 kašičica mlevenog karanfilića
*1kašičica mlevenog muskatnog oraščića
*1/4 kašičice sveže mlevenog belog bibera
*1/2 kašičice đumbira u prahu
*1/4 kašičice cardamom-a
Sve zajedno fino sjediniti i čuvati u staklenoj tegli.
Savet plus
Ko voli miris i ukus anisa može dodati 1/4 kašičice u začinsku mešavinu.
Savet
Možete koristite razne modlice s porukom ili pečate za kekse,potrebno ih je samo utisnite u razvijeno testo Za ovaj tip keksa najbolje je koristiti jednostavne oblike.Oblici modlica koji su zaobljeni hoće malo da zagore pa nisu pogodne za ovaj keks.