Pomešati 2 pune kašike senfa, 2 ravne kašike suvog začina, sitno seckani beli luk, so i biber. Smesa treba da je ujednačen.
Kriškama tost hleba odstraniti koricu, pa svaku iseći na 3 jednaka dela.
Priprema mesa
Meso odvojiti od zaostalih kostiju. Ukloniti eventualne žilice i višak masnoće. Oprati i posušiti papirnim ubrusom. Oštrim nožem po dužini seći "kriške" debljine 1 cm ali ne do kraja (treba da ostane povezano).
"Punjenje" pečenice
Između zareza meso natrljati začinskom mešavinom (otprilike ide po 1 kašičica). Sada u svaki "džep" staviti red suvog vrata, na njega red tost hleba i na kraju red kačkavalja. Raditi polako i pažljivo kako punjenje ne bi ispadalo.
Priprema za pečenje
Kada se završi punjenje, pečenicu zavezati kanapom ili ubaciti u mrežicu za pečenje. Premazati ostatkom začinske mešavine. Položiti na alu foliju i po želji staviti par kolutova crnog luka (nije obavezno). Dobro zatvoriti foliju.
Pečenje
Pleh sa mesom ubaciti u rernu ugrejanu na 200°C i peći oko 1 h i 15 minuta. Otvoriti foliju i vratiti u rernu na još 20-30 minuta, da dobije lepu boju. Ispečeno meso izvaditi iz pleha na oval i pustiti da se sasvim ohladi. Kuhinjskim makazama iseći i ukloniti kanap kojim je meso bilo vezano. Seći oštrim nožem popreko na tanje komade.
Napomena
Umesto svinjskog mesa može se koristiti junetina (but) ili ćureće belo meso. Ljubitelji začinjenije hrane mogu dodati malo tabasko sosa u začinsku mešavinu.
Sastojci
Za 10 osoba
2 supena kašika Senf
2 supena kašika Suvi začin
2 čena Beli luk
po malo So i biber
1,5 kg Svinjska krmenadla bez kostiju
200 g Suvi vrat ili panceta
10 komad/a Tost hleb
100 g Kačkavalj (koji se ne topi)
Priprema
Priprema začinske mešavine i tosta
Pomešati 2 pune kašike senfa, 2 ravne kašike suvog začina, sitno seckani beli luk, so i biber. Smesa treba da je ujednačen.
Kriškama tost hleba odstraniti koricu, pa svaku iseći na 3 jednaka dela.
Priprema mesa
Meso odvojiti od zaostalih kostiju. Ukloniti eventualne žilice i višak masnoće. Oprati i posušiti papirnim ubrusom. Oštrim nožem po dužini seći "kriške" debljine 1 cm ali ne do kraja (treba da ostane povezano).
"Punjenje" pečenice
Između zareza meso natrljati začinskom mešavinom (otprilike ide po 1 kašičica). Sada u svaki "džep" staviti red suvog vrata, na njega red tost hleba i na kraju red kačkavalja. Raditi polako i pažljivo kako punjenje ne bi ispadalo.
Priprema za pečenje
Kada se završi punjenje, pečenicu zavezati kanapom ili ubaciti u mrežicu za pečenje. Premazati ostatkom začinske mešavine. Položiti na alu foliju i po želji staviti par kolutova crnog luka (nije obavezno). Dobro zatvoriti foliju.
Pečenje
Pleh sa mesom ubaciti u rernu ugrejanu na 200°C i peći oko 1 h i 15 minuta. Otvoriti foliju i vratiti u rernu na još 20-30 minuta, da dobije lepu boju. Ispečeno meso izvaditi iz pleha na oval i pustiti da se sasvim ohladi. Kuhinjskim makazama iseći i ukloniti kanap kojim je meso bilo vezano. Seći oštrim nožem popreko na tanje komade.
Napomena
Umesto svinjskog mesa može se koristiti junetina (but) ili ćureće belo meso. Ljubitelji začinjenije hrane mogu dodati malo tabasko sosa u začinsku mešavinu.
Tagovi