Brašno, so, kvasac zamesiti sa vodom. Testo lepo umesiti, da nije ni previše meko, a ni tvrdo. Testo podeliti na 7 jednakih loptica i svaku razvući u veličini srednje tacne. Korice premazati sa otopljenom mašću koja je pomešana sa uljem. 5 korica spojiti, odnosno redjati, jednu preko druge, i dve preostale spojiti.
Fil: U jednoj manjoj posudi izmrviti 1 parče sira, a u drugom sudu pomešati, drugo parče sira sa jajima. Razvući oklagijom, prvo veliku koru od 5 spojenih korica i staviti je u podmašćenom plehu.
Koru poprskati mašću i uljem, zatim naneti na koru izmrvljeni sir, opet poprskati koru. Preko toga staviti drugu koru, koju ste razvili u veličini samog pleha, poprskajte je i nanesite ravnomerno fil sa jajima i sirom i preko je opet poprskajte, mašću i uljem.
Krajeve donje postavljene kore, namestate u vidu harmonike, odozgo opet poprskate mašću i uljem i odmah pečete u prethodno zagrejanoj pećnici na 180*C. Prijatno!
Sastojci
Za 1 osoba
750 g brasno
1 kafena kašičica so
300 ml mlake vode
malo Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
2 parceta sira
3-4 kom jaja
100 g Svinjska mast
150 ml ulja
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Brašno, so, kvasac zamesiti sa vodom. Testo lepo umesiti, da nije ni previše meko, a ni tvrdo. Testo podeliti na 7 jednakih loptica i svaku razvući u veličini srednje tacne. Korice premazati sa otopljenom mašću koja je pomešana sa uljem. 5 korica spojiti, odnosno redjati, jednu preko druge, i dve preostale spojiti.
Fil: U jednoj manjoj posudi izmrviti 1 parče sira, a u drugom sudu pomešati, drugo parče sira sa jajima. Razvući oklagijom, prvo veliku koru od 5 spojenih korica i staviti je u podmašćenom plehu.
Koru poprskati mašću i uljem, zatim naneti na koru izmrvljeni sir, opet poprskati koru. Preko toga staviti drugu koru, koju ste razvili u veličini samog pleha, poprskajte je i nanesite ravnomerno fil sa jajima i sirom i preko je opet poprskajte, mašću i uljem.
Krajeve donje postavljene kore, namestate u vidu harmonike, odozgo opet poprskate mašću i uljem i odmah pečete u prethodno zagrejanoj pećnici na 180*C. Prijatno!
Tagovi