Prokuvati karfiol u slanoj vodi par minuta. Procediti i ostaviti da se malo prohladi, pa iseći na manje komadiće. U posudu za pečenje staviti malo ulja, pa raspodeliti komadiće karfiola da prekriju dno.
Priprema fila
Umutiti jaja. Dodati mleko, ulje, pavlaku i začine. Na kraju dodati i brašno i prezle i sve sjediniti.
Dodati 2 kašike rendanog sira i kačkavalja u smesu i preliti karfiol.
Preko svega dodati ostatak rendanog sira i kačkavalja, zatim posuti susamom i kimom (po želji).
Sastojci
Za 3 osoba
500 g Karfiol
700 ml Vode
3 komad/a Jaja
130 ml Mleka
4 supena kašika Kisele pavlake
/ prstohvat/a Soli
1 kafena kašičica Bosiljka
1 kafena kašičica Majčine dušice
/ prstohvat/a Peršuna
/ prstohvat/a Celera
50 ml Ulja
150 g Kačkavalja
70 g Feta sir
50 g Parmezana
2 supena kašika Prezli
1 supena kašika Brašna
Priprema
Priprema karfiola
Prokuvati karfiol u slanoj vodi par minuta. Procediti i ostaviti da se malo prohladi, pa iseći na manje komadiće. U posudu za pečenje staviti malo ulja, pa raspodeliti komadiće karfiola da prekriju dno.
Priprema fila
Umutiti jaja. Dodati mleko, ulje, pavlaku i začine. Na kraju dodati i brašno i prezle i sve sjediniti.
Dodati 2 kašike rendanog sira i kačkavalja u smesu i preliti karfiol.
Preko svega dodati ostatak rendanog sira i kačkavalja, zatim posuti susamom i kimom (po želji).
Peći na 200 stepeni, oko 30 minuta. Prijatno! 😁😊
Tagovi