Sastojci

Za 3 osoba

Karfiol

500 g Karfiol

700 ml Vode

Fil

3 komad/a Jaja

130 ml Mleka

4 supena kašika Kisele pavlake

/ prstohvat/a Soli

1 kafena kašičica Bosiljka

1 kafena kašičica Majčine dušice

/ prstohvat/a Peršuna

/ prstohvat/a Celera

50 ml Ulja

150 g Kačkavalja

70 g Feta sir

50 g Parmezana

2 supena kašika Prezli

1 supena kašika Brašna

Priprema

Priprema karfiola

Prokuvati karfiol u slanoj vodi par minuta. Procediti i ostaviti da se malo prohladi, pa iseći na manje komadiće. U posudu za pečenje staviti malo ulja, pa raspodeliti komadiće karfiola da prekriju dno.

Priprema fila

Umutiti jaja. Dodati mleko, ulje, pavlaku i začine. Na kraju dodati i brašno i prezle i sve sjediniti.

Dodati 2 kašike rendanog sira i kačkavalja u smesu i preliti karfiol.

Preko svega dodati ostatak rendanog sira i kačkavalja, zatim posuti susamom i kimom (po želji).

Peći na 200 stepeni, oko 30 minuta. Prijatno! 😁😊