Razviti testo oklagijom na debljinu od 5-7mm. Iseci na 24 trougla (po duzoj strani podeliti na 6 traka, svaku traku na pola pa svaki dobijeni pravougaonik na 2 trougla). Na svaki trougao staviti po kockicu/kasicicu sira (ja sam koristila mladi blago slani sir). Motati kiflice tako da imaju sto vise slojeva. Bice male i slatke. Redjati u pleh oblozen papirom za pecenje. Premazati umucenim zumancetom i posuti susamom pa peci na 200°C dok ne porumene.
Napomena
Za punjenje kiflica mozete koristiti slatke i slane priloge po zelji (sir, sunka-kackavalj, dzem, eurokrem, puding+zele od voca...)
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Lisnato testo
250 g Sir
1 komad/a Žumanca
1 malo Susam
Priprema
Priprema
Razviti testo oklagijom na debljinu od 5-7mm. Iseci na 24 trougla (po duzoj strani podeliti na 6 traka, svaku traku na pola pa svaki dobijeni pravougaonik na 2 trougla). Na svaki trougao staviti po kockicu/kasicicu sira (ja sam koristila mladi blago slani sir). Motati kiflice tako da imaju sto vise slojeva. Bice male i slatke. Redjati u pleh oblozen papirom za pecenje. Premazati umucenim zumancetom i posuti susamom pa peci na 200°C dok ne porumene.
Napomena
Za punjenje kiflica mozete koristiti slatke i slane priloge po zelji (sir, sunka-kackavalj, dzem, eurokrem, puding+zele od voca...)
Tagovi