Pileće belo meso oprati i iseći na šnicle. U jednu posudu staviti grčki jogurt, u drugu narendati kačkavalj, dodati prezle i suvi začin i lepo izmešati. Podmazati vatrostalni sud. Šnicle posoliti, lepo provući svaku šniclu kroz jogurt a zatim uvijati u smesu sa prezlom i kačkavaljem. Ređati u vatrostalnu činiju. Preko šnicli ako vam ostane rasporediti jogurt a preko smesu sa prezlama i kačkavaljem. Prekriti alu folijom vatrostalni sud i peći na 200 stepeni 25 minuta, skinuti foliju i zapeći još 15 ak minuta.
Sastojci
Za 2 osoba
300 g Pilećeg belog mesa
200 ml Grčkog jogurta
50 g Masnog kačkavalja
50 g Prezli
Malo ml Ulja
Malo g Soli
Malo malo Suvog začina
Priprema
Priprema
Pileće belo meso oprati i iseći na šnicle. U jednu posudu staviti grčki jogurt, u drugu narendati kačkavalj, dodati prezle i suvi začin i lepo izmešati. Podmazati vatrostalni sud. Šnicle posoliti, lepo provući svaku šniclu kroz jogurt a zatim uvijati u smesu sa prezlom i kačkavaljem. Ređati u vatrostalnu činiju. Preko šnicli ako vam ostane rasporediti jogurt a preko smesu sa prezlama i kačkavaljem. Prekriti alu folijom vatrostalni sud i peći na 200 stepeni 25 minuta, skinuti foliju i zapeći još 15 ak minuta.
Tagovi