Krompir oprati, oljuštiti, ponovo oprati, iseći na veće komade, pa u ga u vatrostalnoj posudi ili pekaču / plehu prethodno obloženim papirom za pečenje začini solju, biberom i ruzmarinom. Izmešati, dodati senf i opet izmešati da se sve lepo sjedini i naliti malo maslinovog ulja. Peći u rerni na 200 stepeni oko 45, 50 minuta. Posle 20 minuta na kratko izvaditi pleh, promešati krompir i vratiti u rernu.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg Krompir
2 supena kašika Senf
2 kafena kašičica Sušeni ruzmarin
2 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Biber
Priprema
Krompir sa senfom i ruzmarinom iz rerne
Krompir oprati, oljuštiti, ponovo oprati, iseći na veće komade, pa u ga u vatrostalnoj posudi ili pekaču / plehu prethodno obloženim papirom za pečenje začini solju, biberom i ruzmarinom. Izmešati, dodati senf i opet izmešati da se sve lepo sjedini i naliti malo maslinovog ulja. Peći u rerni na 200 stepeni oko 45, 50 minuta. Posle 20 minuta na kratko izvaditi pleh, promešati krompir i vratiti u rernu.
Tagovi