Na ulju propržiti sa obe strane šnicle koje su predhodno uvaljane u brašno.
izvaditi šnicle na tanjir a u tiganj gde su se pekle šnicle sipati ostatak brašna i susam,kratko propržiti pa vratitit šnicle,zatim sipati bujon i ostaviti da se dinsta na tihoj vatri pola sata.
Na kraju se može ubaciti i seckani peršun po želji.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 6 osoba
6 komad/a šnicli većih
2 supena kašika brašna
2 supena kašika susama
700 ml bujona
Priprema
Priprema
Šnicle izlupati,posoliti i pobiberiti po ukusu.
Na ulju propržiti sa obe strane šnicle koje su predhodno uvaljane u brašno.
izvaditi šnicle na tanjir a u tiganj gde su se pekle šnicle sipati ostatak brašna i susam,kratko propržiti pa vratitit šnicle,zatim sipati bujon i ostaviti da se dinsta na tihoj vatri pola sata.
Na kraju se može ubaciti i seckani peršun po želji.