Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze

Sastojci

Za 20 osoba

Šampinjoni

20 komad/a šampinjoni

30 g margarina

1 prstohvat/a soli

1 prstohvat/a suvog začina

1 prstohvat/a belog luka

1 prstohvat/a bibera

5 listića kačkavalja

1 supena kašika maslinovog ulja

1 supena kašika sitno seckanog peršuna ili celera

1 supena kašika C Soda bikarbona

Naši proizvodi

Priprema

Priprema šampinjona

Šampinjone oprati i potopiti da stoje 20 min. u rastvoru hladne vode i sode bikarbone.

Isprati šampinjone i ukloniti drške.

Kapice od šampinjona staviti na papirni ubrus da se osuše.

Priprema šampinjona za pečenje

U pleh staviti papir za pečenje, pa poređati šampinjone.

U svaki šampinjon staviti listić margarina.

Posoliti, pobiberiti, i začiniti belim lukom šampinjone.

Preko svakog šampinjona staviti listić kačkavalja.

Preliti maslinovim uljem.

Pečenje

Šampinjone peći u dobro zagrejanoj rerni 25 minuta na 220 stepeni C.

Posuti ih seckanim peršunom ili celerom i tople poslužiti.