Za 20 osoba
20 komad/a šampinjoni
30 g margarina
1 prstohvat/a soli
1 prstohvat/a suvog začina
1 prstohvat/a belog luka
1 prstohvat/a bibera
5 listića kačkavalja
1 supena kašika maslinovog ulja
1 supena kašika sitno seckanog peršuna ili celera
1 supena kašika C Soda bikarbona
Priprema šampinjona
Šampinjone oprati i potopiti da stoje 20 min. u rastvoru hladne vode i sode bikarbone.
Isprati šampinjone i ukloniti drške.
Kapice od šampinjona staviti na papirni ubrus da se osuše.
Priprema šampinjona za pečenje
U pleh staviti papir za pečenje, pa poređati šampinjone.
U svaki šampinjon staviti listić margarina.
Posoliti, pobiberiti, i začiniti belim lukom šampinjone.
Preko svakog šampinjona staviti listić kačkavalja.
Preliti maslinovim uljem.
Pečenje
Šampinjone peći u dobro zagrejanoj rerni 25 minuta na 220 stepeni C.
Posuti ih seckanim peršunom ili celerom i tople poslužiti.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 20 osoba
20 komad/a šampinjoni
30 g margarina
1 prstohvat/a soli
1 prstohvat/a suvog začina
1 prstohvat/a belog luka
1 prstohvat/a bibera
5 listića kačkavalja
1 supena kašika maslinovog ulja
1 supena kašika sitno seckanog peršuna ili celera
1 supena kašika C Soda bikarbona
Naši proizvodi
Priprema
Priprema šampinjona
Šampinjone oprati i potopiti da stoje 20 min. u rastvoru hladne vode i sode bikarbone.
Isprati šampinjone i ukloniti drške.
Kapice od šampinjona staviti na papirni ubrus da se osuše.
Priprema šampinjona za pečenje
U pleh staviti papir za pečenje, pa poređati šampinjone.
U svaki šampinjon staviti listić margarina.
Posoliti, pobiberiti, i začiniti belim lukom šampinjone.
Preko svakog šampinjona staviti listić kačkavalja.
Preliti maslinovim uljem.
Pečenje
Šampinjone peći u dobro zagrejanoj rerni 25 minuta na 220 stepeni C.
Posuti ih seckanim peršunom ili celerom i tople poslužiti.
Tagovi