Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze

Sastojci

Za 25 osoba

Deo sa keksom

200 ml vode

200 g šećera

125 g Margarin

300 g mlevenog keksa

Deo sa kokosom

200 g šećera

150 g vode

125 g margarina

200 g mleko u prahu ili zamena za mleko u prahu

150 g C Kokos

Dekoracija

20 g kokosa

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore sa keksom

U šerpu staviti vodu vanilin šećer i šećer, i sve zajedno prokuvati. Dodati margarin i uz lagano mešenje rastopiti ga. Od trenutka ključanja špinovati šećer još 5 minuta, pa dodati keks. Sve lepo sjediniti i razliti masu u pleh srednjih dimenzija.

Istanjiti koru i ostaviti da se hladi.

Priprema kore sa kokosom

U šerpu staviti vodu vanilin šećer i šećer, i sve zajedno prokuvati. Dodati margarin i uz lagano mešenje rastopiti ga. Od trenutka ključanja špinovati šećer još 5 minuta, pa dodati mleko u prahu ili zamenu za mleko u prahu.. Sve lepo sjediniti, vodeći računa da ne ostanu grdvice. Ova kora može se umutiti i mikserom. Kada je masa ujednačena razliti je u pleh srednjih dimenzija.

Koru sa kokosom naneti na koru sa keksom, rastanjiti je i ostaviti da se hladi.

Dekoracija

Posuti kokosom.

Kada se bajadera dobro ohladi iseći je na štanglice.