U šerpu staviti vodu vanilin šećer i šećer, i sve zajedno prokuvati. Dodati margarin i uz lagano mešenje rastopiti ga. Od trenutka ključanja špinovati šećer još 5 minuta, pa dodati keks. Sve lepo sjediniti i razliti masu u pleh srednjih dimenzija.
Istanjiti koru i ostaviti da se hladi.
Priprema kore sa kokosom
U šerpu staviti vodu vanilin šećer i šećer, i sve zajedno prokuvati. Dodati margarin i uz lagano mešenje rastopiti ga. Od trenutka ključanja špinovati šećer još 5 minuta, pa dodati mleko u prahu ili zamenu za mleko u prahu.. Sve lepo sjediniti, vodeći računa da ne ostanu grdvice. Ova kora može se umutiti i mikserom. Kada je masa ujednačena razliti je u pleh srednjih dimenzija.
Koru sa kokosom naneti na koru sa keksom, rastanjiti je i ostaviti da se hladi.
Dekoracija
Posuti kokosom.
Kada se bajadera dobro ohladi iseći je na štanglice.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 25 osoba
200 ml vode
200 g šećera
125 g Margarin
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
300 g mlevenog keksa
200 g šećera
150 g vode
125 g margarina
200 g mleko u prahu ili zamena za mleko u prahu
150 g C Kokos
20 g kokosa
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore sa keksom
U šerpu staviti vodu vanilin šećer i šećer, i sve zajedno prokuvati. Dodati margarin i uz lagano mešenje rastopiti ga. Od trenutka ključanja špinovati šećer još 5 minuta, pa dodati keks. Sve lepo sjediniti i razliti masu u pleh srednjih dimenzija.
Istanjiti koru i ostaviti da se hladi.
Priprema kore sa kokosom
U šerpu staviti vodu vanilin šećer i šećer, i sve zajedno prokuvati. Dodati margarin i uz lagano mešenje rastopiti ga. Od trenutka ključanja špinovati šećer još 5 minuta, pa dodati mleko u prahu ili zamenu za mleko u prahu.. Sve lepo sjediniti, vodeći računa da ne ostanu grdvice. Ova kora može se umutiti i mikserom. Kada je masa ujednačena razliti je u pleh srednjih dimenzija.
Koru sa kokosom naneti na koru sa keksom, rastanjiti je i ostaviti da se hladi.
Dekoracija
Posuti kokosom.
Kada se bajadera dobro ohladi iseći je na štanglice.
Tagovi