Prvo skuvati puding u mleku i u vruć dodati puter i čokoladu i sve dobro promešati da se sjedini.
Pokriti providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i ostaviti da se na sobnoj temperaturi ohladi.
Posebno umutiti šlag krem i pomešati sa ohlajenim filom od pudinga.
Uzeti vatrostalnu četvrtastu činiju i obložiti je providnom folijom i ostaviti da viri preko činije.
Na dno staviti sloj krema i okolo složiti malo ovlažene u soku piškote, kao tarabu. U mom slučaju sam promenila i umakala ih u vodu pomešanu sa rumom.Staviti red piškota bez kvašenja pa red fila. Treba da budu tri reda piškota i sa trećim redom se i završava torta.
Prebaciti višak folije preko i ostaviti u frižideru do sutradan.
Na 2 do 3 sata pre služenja tortu stavite u zamrzivač, jer će te je tako lakše iseći.
Tortu izvadite iz zamrzivača i kalupa tako što je prevrnete na tacnu. Stavite tacnu preko torte i okrenite. Lagano izvadite kalup i oslobodite tortu od folije.
Napravite glazuru tako što istopite čokoladu i ulje na laganoj vatri i prelijete tortu odozgo puštajući da čokolada curi preko ivica.
Odozgo ukrasite po želji, u mom slučaju to su bile puslice od kokosa i čokoladne mrvice.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 12 osoba
1 kesica/e C Puding karamela
1 kesica/e C Puding sa ukusom lešnika
6 dl Mleko
120 g Margarin
100 g crne čokolade
100 g C Šlag krem sa ukusom vanile 180g
100 ml mleko ili po uputstvu sa kesice
100 g crne čokolade
2 supena kašika ulja
2 pakovanje/a velika piškota
1 dl soka od jabuke
9 komad/a gotovih puslica od kokosa
1 supena kašika Dr. Oetker Kakao mrvice
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Prvo skuvati puding u mleku i u vruć dodati puter i čokoladu i sve dobro promešati da se sjedini.
Pokriti providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i ostaviti da se na sobnoj temperaturi ohladi.
Posebno umutiti šlag krem i pomešati sa ohlajenim filom od pudinga.
Uzeti vatrostalnu četvrtastu činiju i obložiti je providnom folijom i ostaviti da viri preko činije.
Na dno staviti sloj krema i okolo složiti malo ovlažene u soku piškote, kao tarabu. U mom slučaju sam promenila i umakala ih u vodu pomešanu sa rumom.Staviti red piškota bez kvašenja pa red fila. Treba da budu tri reda piškota i sa trećim redom se i završava torta.
Prebaciti višak folije preko i ostaviti u frižideru do sutradan.
Na 2 do 3 sata pre služenja tortu stavite u zamrzivač, jer će te je tako lakše iseći.
Tortu izvadite iz zamrzivača i kalupa tako što je prevrnete na tacnu. Stavite tacnu preko torte i okrenite. Lagano izvadite kalup i oslobodite tortu od folije.
Napravite glazuru tako što istopite čokoladu i ulje na laganoj vatri i prelijete tortu odozgo puštajući da čokolada curi preko ivica.
Odozgo ukrasite po želji, u mom slučaju to su bile puslice od kokosa i čokoladne mrvice.
Tortu secite nožem koji umačete u vrelu vodu.
Prijatno!
Tagovi