Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze

Sastojci

Za 12 osoba

Za fil

6 dl Mleko

120 g Margarin

100 g crne čokolade

100 ml mleko ili po uputstvu sa kesice

Za glazuru

100 g crne čokolade

2 supena kašika ulja

Još je potrebno

2 pakovanje/a velika piškota

1 dl soka od jabuke

9 komad/a gotovih puslica od kokosa

1 supena kašika Dr. Oetker Kakao mrvice

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Prvo skuvati puding u mleku i u vruć dodati puter i čokoladu i sve dobro promešati da se sjedini. 

Pokriti providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i ostaviti da se na sobnoj temperaturi ohladi. 

Posebno umutiti šlag krem i pomešati sa ohlajenim filom od pudinga. 

Uzeti vatrostalnu četvrtastu činiju i obložiti je providnom folijom i ostaviti da viri preko činije. 

Na dno staviti sloj krema i okolo složiti malo ovlažene u soku piškote, kao tarabu. U mom slučaju sam promenila i umakala ih u vodu pomešanu sa rumom.Staviti red piškota bez kvašenja pa red fila. Treba da budu tri reda piškota i sa trećim redom se i završava torta. 

Prebaciti višak folije preko i ostaviti u frižideru do sutradan. 

Na 2 do 3 sata pre služenja tortu stavite u zamrzivač, jer će te je tako lakše iseći. 

Tortu izvadite iz zamrzivača i kalupa tako što je prevrnete na tacnu. Stavite tacnu preko torte i okrenite. Lagano izvadite kalup i oslobodite tortu od folije. 

Napravite glazuru tako što istopite čokoladu i ulje na laganoj vatri i prelijete tortu odozgo puštajući da čokolada curi preko ivica. 

Odozgo ukrasite po želji, u mom slučaju to su bile puslice od kokosa i čokoladne mrvice. 

Tortu secite nožem koji umačete u vrelu vodu.

Prijatno!