U drugu činiju sipati začinsko bilje origano, majčinu dušicu, beli luk, mirođiju, vlašac, malo bibera i maslinovo ulje. Sve lepo umutiti i ostaviti začinsko bilje pola sata u maslinovom ulju.
Pomešati krem sir i začinsko bilje u ulju.
Ostaviti da stoji dva sata.
Ovako spremljen sirni namaz koristiti za premazivanje integralnog hleba za mini zalogajčiće.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 40 osoba
250 g krem sira
2 supena kašika maslinovog ulja
2 supena kašika mešavine začina
Priprema
Priprema sirnog namaza
U činiju sipati krem sir
U drugu činiju sipati začinsko bilje origano, majčinu dušicu, beli luk, mirođiju, vlašac, malo bibera i maslinovo ulje. Sve lepo umutiti i ostaviti začinsko bilje pola sata u maslinovom ulju.
Pomešati krem sir i začinsko bilje u ulju.
Ostaviti da stoji dva sata.
Ovako spremljen sirni namaz koristiti za premazivanje integralnog hleba za mini zalogajčiće.
Služenje
Služiti kao hladno predjelo.
Tagovi