Za 15 osoba
1 pakovanje/a Kore za baklavu
225 g Seckani orasi
225 g Mleveni orasi
250 g Margarin
2 kesica/e Dr. Oetker Cimet šećer
100 g Suvo grožđe
Po ukusu Dr. Oetker Aroma rum
350 g Šećer
120 g Med
2 komad/a Limun (Limunov sok)
300 ml Voda
Priprema
Suvo grožđe pomešati sa rumom, orahe sa cimetom.
Margarin otopiti i svaku koru premazati, takođe i pleh.
Filovanje:
-5-6 kom. kore
-Pola mere oraha
-Kora
-Suvo grožđe
-4-5 kom. kore
-Preostala mera oraha
-Preostale kore.
Sve kore se premažu sa margarinom, sem poslednje.
Iseći na kvadrate (možete i ukoso).
Peći u zagrejanoj pećnici.
Sirup
Sve sastojke pomešati i staviti na šporet, kada počne da vri skloniti sa vatre.
Kada se sirup ohladi i baklava ispeče i dok je ona još uvek vruća, preliti sirupom.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 15 osoba
1 pakovanje/a Kore za baklavu
225 g Seckani orasi
225 g Mleveni orasi
250 g Margarin
2 kesica/e Dr. Oetker Cimet šećer
100 g Suvo grožđe
Po ukusu Dr. Oetker Aroma rum
350 g Šećer
120 g Med
2 komad/a Limun (Limunov sok)
300 ml Voda
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Suvo grožđe pomešati sa rumom, orahe sa cimetom.
Margarin otopiti i svaku koru premazati, takođe i pleh.
Filovanje:
-5-6 kom. kore
-Pola mere oraha
-Kora
-Suvo grožđe
-4-5 kom. kore
-Preostala mera oraha
-Kora
-Suvo grožđe
-Preostale kore.
Sve kore se premažu sa margarinom, sem poslednje.
Iseći na kvadrate (možete i ukoso).
Peći u zagrejanoj pećnici.
Sirup
Sve sastojke pomešati i staviti na šporet, kada počne da vri skloniti sa vatre.
Kada se sirup ohladi i baklava ispeče i dok je ona još uvek vruća, preliti sirupom.
Tagovi