Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze

Sastojci

Za 15 osoba

Potrebno je

1 pakovanje/a Kore za baklavu

225 g Seckani orasi

225 g Mleveni orasi

250 g Margarin

2 kesica/e Dr. Oetker Cimet šećer

100 g Suvo grožđe

Sirup

350 g Šećer

120 g Med

2 komad/a Limun (Limunov sok)

300 ml Voda

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Suvo grožđe pomešati sa rumom, orahe sa cimetom.

Margarin otopiti i svaku koru premazati, takođe i pleh.

Filovanje:

-5-6 kom. kore

-Pola mere oraha

-Kora

-Suvo grožđe

-4-5 kom. kore

-Preostala mera oraha

-Kora

-Suvo grožđe

-Preostale kore.

Sve kore se premažu sa margarinom, sem poslednje.

Iseći na kvadrate (možete i ukoso).

Peći u zagrejanoj pećnici.

Sirup

Sve sastojke pomešati i staviti na šporet, kada počne da vri skloniti sa vatre.

Kada se sirup ohladi i baklava ispeče i dok je ona još uvek vruća, preliti sirupom.