Sastojci

Za 40 osoba

Testo

2 dl vode

1 supena kašika Šećer

1 komad/a Sveži kvasac

3 komad/a Žumanca

2 kafena kašičica So

500 ml Mleko

10 supena kašika Ulje

1 kg Brašno T-500

250 g Margarin

Nadev

200 g Sitan sir

200 g Euro-krem

Premazivanje i dekoracija

3 komad/a Belanca

50 g Susam

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

Mlaku vodu, šećer, kvasac i malo brašna staviti da nadođe.

U činiju pomešati suve sastojke, dodati kvasac, žumanca, mleko, ulje. Zamesiti mekše testo.

Ostaviti da nadođe.

Premazivanje

Testo istresti na radnu površinu, ne treba da se premesi, razoklagijati, narendati 1/3 margarina, saviti na sledeći način ( s leva na desno 1/3, pa preko staviti deo s desna na levo).

Testo okrenuti, pa ponoviti postupak i još jednomm ga okrenuti i sve ponoviti.

Testo odstoji samo koliko pripremite nadeve i plehove.

Pravljenje kiflica

Testo preseći na 4 dela u krst.

Uzeti jedan deo, razoklagijati ga u dužinu i seći cik-cak u trouglove.

Puniti sirom ili euro kremom i motati kiflice.

Ja uglavnom pravim pola-pola. Izađe oko 40-50 kifli.

Premazivanje i dekoracija

Umutiti 3 belanceta, namazati kifle. Na slane po ukusu staviti susam.

Na slatke dok su vrele posuti šećer u prahu.

Pečenje

Kada se sve kiflice smotaju tek onda uključiti rernu na 200 stepeni.

Peći dok lepo ne porumene.