Krekere i smoki samleti, dodati umućen margarin. Dodavati belo vino ili kiselu vodu po potrebi.(oko 100ml). Dobro sjediniti smesu pa dodati bilnji sir koga izrendate na sitno rende. Potom dodajte senf, iseckane krastavčiće, alevu papriku i biber. Napravite kompaktnu smesu.
Pravite kuglice veličine oraha i uvaljajte u prepečeni susam ili semenke, a mozete da uvaljate I u sitnjen smoki. Ostavite najmanje 2 sata da se sjedine sastojci. Uživajte u divnim posnim zalogajima.
Po želji možete smesu podeliti na više delova pa dodajte kečap, šampinjone, ajvar, beli luk ili nešto treće.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi slavske trpeze
Sastojci
Za 20 osoba
2 kutije Posni kreker
250 g Margarin
4 supena kašika Posni majonez
4 komad/a Kiseli krastavčići
2 kesice Posni smoki
1 kafena kašičica Senf
100 g Posni kackavalj
100 ml Belo vino ili kisela voda
1/2 kafena kašičica Aleva paprika
1/2 kafena kašičica Biber
100 g Susam
Priprema
Formirati kugle
Krekere i smoki samleti, dodati umućen margarin. Dodavati belo vino ili kiselu vodu po potrebi.(oko 100ml). Dobro sjediniti smesu pa dodati bilnji sir koga izrendate na sitno rende. Potom dodajte senf, iseckane krastavčiće, alevu papriku i biber. Napravite kompaktnu smesu.
Pravite kuglice veličine oraha i uvaljajte u prepečeni susam ili semenke, a mozete da uvaljate I u sitnjen smoki. Ostavite najmanje 2 sata da se sjedine sastojci. Uživajte u divnim posnim zalogajima.
Po želji možete smesu podeliti na više delova pa dodajte kečap, šampinjone, ajvar, beli luk ili nešto treće.