Recept za nagradni konkurs: Slatka novogodišnja kuhinja

Sastojci

Za 20 osoba

Korpice

270 ml mleka

130 g šećera

1 supena kašika C Šećer u prahu 250g

150 g mlevenog plazma keksa

20 komad/a papirnih korpica

Naši proizvodi

Priprema

Priprema korpica

U šerpu staviti mleko, prah šećer, vanilin šećer i šećer, i mešati da se šećer otopi.

Ringlu zagrejati, pa smanjiti je na srednju temperaturu, i na nju staviti šerpu sa mlekom.

Mešati mleko da se šećer rastopi.

Kada mleko počne da kuva i pravi male mehuriće smanjiti temperaturu ringle, kako bi se mleko kuvalo na ujednačenoj temperaturi.

Mleko povremeno promešati.

Mleko se kuva oko 45-50 minuta, pošto je ovo mala količina.

Od ove količine dobiće se 100 ml kondenzovanog mleka.

Kondenzovano mleko se može i kupiti.

Priprema testa za korpice

U šerpu sa ohlađenim kondenzovanim mlekom staviti mleveni plazma keks.

Masu lepo sjediniti.

Rastanjiti koru

Staviti masu između dva papira za pečenje, i rastanjiti koru debljine 3 mm.

Praviti korpice

Okruglom čašom vaditi koru i stavljati u papirne korpice. Prstom formirati korpice.

Ohladiti korpice

Korpice dobro ohladiti pre punjenja.

Korpice ostaju u papirnim korpicama dok se ne napune.