Za 20 osoba
270 ml mleka
130 g šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 supena kašika C Šećer u prahu 250g
150 g mlevenog plazma keksa
20 komad/a papirnih korpica
Priprema korpica
U šerpu staviti mleko, prah šećer, vanilin šećer i šećer, i mešati da se šećer otopi.
Ringlu zagrejati, pa smanjiti je na srednju temperaturu, i na nju staviti šerpu sa mlekom.
Mešati mleko da se šećer rastopi.
Kada mleko počne da kuva i pravi male mehuriće smanjiti temperaturu ringle, kako bi se mleko kuvalo na ujednačenoj temperaturi.
Mleko povremeno promešati.
Mleko se kuva oko 45-50 minuta, pošto je ovo mala količina.
Od ove količine dobiće se 100 ml kondenzovanog mleka.
Kondenzovano mleko se može i kupiti.
Priprema testa za korpice
U šerpu sa ohlađenim kondenzovanim mlekom staviti mleveni plazma keks.
Masu lepo sjediniti.
Rastanjiti koru
Staviti masu između dva papira za pečenje, i rastanjiti koru debljine 3 mm.
Praviti korpice
Okruglom čašom vaditi koru i stavljati u papirne korpice. Prstom formirati korpice.
Ohladiti korpice
Korpice dobro ohladiti pre punjenja.
Korpice ostaju u papirnim korpicama dok se ne napune.
Recept za nagradni konkurs: Slatka novogodišnja kuhinja
Sastojci
Za 20 osoba
270 ml mleka
130 g šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 supena kašika C Šećer u prahu 250g
150 g mlevenog plazma keksa
20 komad/a papirnih korpica
Naši proizvodi
Priprema
Priprema korpica
U šerpu staviti mleko, prah šećer, vanilin šećer i šećer, i mešati da se šećer otopi.
Ringlu zagrejati, pa smanjiti je na srednju temperaturu, i na nju staviti šerpu sa mlekom.
Mešati mleko da se šećer rastopi.
Kada mleko počne da kuva i pravi male mehuriće smanjiti temperaturu ringle, kako bi se mleko kuvalo na ujednačenoj temperaturi.
Mleko povremeno promešati.
Mleko se kuva oko 45-50 minuta, pošto je ovo mala količina.
Od ove količine dobiće se 100 ml kondenzovanog mleka.
Kondenzovano mleko se može i kupiti.
Priprema testa za korpice
U šerpu sa ohlađenim kondenzovanim mlekom staviti mleveni plazma keks.
Masu lepo sjediniti.
Rastanjiti koru
Staviti masu između dva papira za pečenje, i rastanjiti koru debljine 3 mm.
Praviti korpice
Okruglom čašom vaditi koru i stavljati u papirne korpice. Prstom formirati korpice.
Ohladiti korpice
Korpice dobro ohladiti pre punjenja.
Korpice ostaju u papirnim korpicama dok se ne napune.
Tagovi