Sastojci

Za 20 osoba

Gotove kore, sir, jaja, ulje, mleko i brasno.

1 g Sitan sir

Priprema

Preliv za kore:

Jedna velika solja toplog mleka, pomesati u mleko kvasac od prilike pola kocke, moze i vise. ( ja kupujem veliku kocku pa cuvam u teglici i vadim kasikom). U to dodati malo secera, jednu solju brasna od prilike, oko jede solje ulja i malo soli. Smesa treba da bude gusta kao za palacinke dok ih ne razredimo.

Fil:

2 jaja i oko 300g-400g sira. Sir kupujem domaci sa Vlasine na velike kriske tako da ove mere pricam od prilike jer nisam merila tezinu jedne kriske, a boga mi ja upotebim jednu koja je bas velika u odnosu na kupovi iz radnje ili pijace.

Nacin pripreme:

Na koru namazati smesu sa mlekom i kvascem. Na jednom kraju na sredini naneti fil po duzini tako da od prilike mozete preklopiti ka sredine jednu trecinu kore na primer s leva na desno. Na tome opet malo namazete preliv od mleka i kvasca. Zatim prebacite prema sredini ostali prazan deo kore. I ti po duzini namazete preliv. Onda urolri koro tako da deo sa filom bude na pocetku. Tako uvijene pituce redjati u pleh predhodno podmazan uljem. Odozgo poprskati uljem.

Napomena: kada mi ostane malo jaja od fila ja premazem cetkicom svaku piticu pa nasolim susam. Ako ne volite ne morate da stavljate.