Rastopiti maslac ili margarin i sipati ga u mleveni keks, zatim rastopiti nutelu ili eurokrem i dodati je u mleveni keks i maslac i izmešati, pa dodati i kiselu pavlaku i opet dobro izmešati. Umutiti šlag u 300 ml hladnog mleka. Savet: umesto šlaga i mleka može se koristiti 500 ml slatke pavlake. U umućen šlag dodati šećer u prahu, pa još malo umutiti. Polovinu šlaga odvojiti i sipati u mleveni keks sa nutelom i dobro izmešati, pa dodati maline, sveže ili zamrznute, i lagano sve izmešati. Savet: mogu se koristiti i jagode ili miks crvenog voća. U kalup od 26 cm poređati jedan red keksa prethodno umočenog u mleko, da bi omekšao. Preko toga sipati pola fila od mlevenog keksa, nutele i malina i ravnomerno rasporediti, pa sipati 4 kašike šlaga i takođe ravnomerno rasporediti. Opet sipati fil od mlevenog keksa, nutele i malina, pa odogzo ostatak šlaga. Ostaviti u frižideru na nekoliko sati da se stegne.
Dekoracija
Po celom obodu torte, u krug, postaviti čokoladne štapiće. Preko gornjeg dela torte posuti šarene mrvice, perlice, srca ili zvezdice.
Recept za nagradni konkurs: Slatka novogodišnja kuhinja
Sastojci
Za 12 osoba
500 g Mleveni keks
150 g Keks
400 g Maline (sveže ili zamrznute)
400 g Kisela pavlaka
300 ml Mleko
200 g C Šlag univerzalni
150 g C Šećer u prahu 250g
100 g Maslac / margarin
4-5 supena kašika Nutela / eurokrem
50 ml Mleko za umakanje keksa
2 pakovanje/a Milka čokoladni štapići
1 kesica/e Dr. Oetker Šarene mrvice
1 kesica/e Dr. Oetker Dekor Srebrne perle
1 kesica/e Dr. Oetker Dekor Mix srca
1 kesica/e Dr. Oetker Dekor Mix zvezdice
Naši proizvodi
Priprema
Torta sa malinama
Rastopiti maslac ili margarin i sipati ga u mleveni keks, zatim rastopiti nutelu ili eurokrem i dodati je u mleveni keks i maslac i izmešati, pa dodati i kiselu pavlaku i opet dobro izmešati. Umutiti šlag u 300 ml hladnog mleka. Savet: umesto šlaga i mleka može se koristiti 500 ml slatke pavlake. U umućen šlag dodati šećer u prahu, pa još malo umutiti. Polovinu šlaga odvojiti i sipati u mleveni keks sa nutelom i dobro izmešati, pa dodati maline, sveže ili zamrznute, i lagano sve izmešati. Savet: mogu se koristiti i jagode ili miks crvenog voća. U kalup od 26 cm poređati jedan red keksa prethodno umočenog u mleko, da bi omekšao. Preko toga sipati pola fila od mlevenog keksa, nutele i malina i ravnomerno rasporediti, pa sipati 4 kašike šlaga i takođe ravnomerno rasporediti. Opet sipati fil od mlevenog keksa, nutele i malina, pa odogzo ostatak šlaga. Ostaviti u frižideru na nekoliko sati da se stegne.
Dekoracija
Po celom obodu torte, u krug, postaviti čokoladne štapiće. Preko gornjeg dela torte posuti šarene mrvice, perlice, srca ili zvezdice.
Tagovi