Recept za nagradni konkurs: Slatka novogodišnja kuhinja

Sastojci

Za 12 osoba

Plazma torta sa malinama

500 g Mleveni keks

150 g Keks

400 g Maline (sveže ili zamrznute)

400 g Kisela pavlaka

300 ml Mleko

100 g Maslac / margarin

4-5 supena kašika Nutela / eurokrem

50 ml Mleko za umakanje keksa

Dekoracija

2 pakovanje/a Milka čokoladni štapići

1 kesica/e Dr. Oetker Dekor Srebrne perle

Naši proizvodi

Priprema

Torta sa malinama

Rastopiti maslac ili margarin i sipati ga u mleveni keks, zatim rastopiti nutelu ili eurokrem i dodati je u mleveni keks i maslac i izmešati, pa dodati i kiselu pavlaku i opet dobro izmešati. Umutiti šlag u 300 ml hladnog mleka. Savet: umesto šlaga i mleka može se koristiti 500 ml slatke pavlake. U umućen šlag dodati šećer u prahu, pa još malo umutiti. Polovinu šlaga odvojiti i sipati u mleveni keks sa nutelom i dobro izmešati, pa dodati maline, sveže ili zamrznute, i lagano sve izmešati. Savet: mogu se koristiti i jagode ili miks crvenog voća. U kalup od 26 cm poređati jedan red keksa prethodno umočenog u mleko, da bi omekšao. Preko toga sipati pola fila od mlevenog keksa, nutele i malina i ravnomerno rasporediti, pa sipati 4 kašike šlaga i takođe ravnomerno rasporediti. Opet sipati fil od mlevenog keksa, nutele i malina, pa odogzo ostatak šlaga. Ostaviti u frižideru na nekoliko sati da se stegne.

Dekoracija

Po celom obodu torte, u krug, postaviti čokoladne štapiće. Preko gornjeg dela torte posuti šarene mrvice, perlice, srca ili zvezdice.