Sojine ljuspice potopiti u toplu vodu. Ja sam ovog puta kupila neke baš krupne. Ličile su mi na pečeni kikiriki isečen na listiće, i ispostavilo se da su odlične za pitu.
Luk iseckati i propržiti. Dodati (na krupnije) narendan krompir, a ubrzo zatim i ocedjene sojine ljuspice. Kratko propržiti pa dodati iseckane šampinjone i dinstati dok im sok ne uvri. Ispostavilo se da su drške pečuraka najbolji izbor jer sam dinstanjem samo malo izgubila na količini.
Slaganje i pečenje pite
U podmazan pleh redjati kore i na svaku rasporediti fil osim na poslednje dve. Naravno i prve dve su bez fila, samo poprskane uljem.
Složenu pitu iseći na manje kocke, preliti mešavinom ulja i piva i posuti susamom. Ostaviti sa strane dok se rerna ne ugreje na 250°C. Peći 20 minuta, a zatim smanjiti temperaturu rerne na 200°C i peći je još 20-tak minuta. Vreme pečenja prilagodite svojoj rerni. Treba da je lepo rumena i hrskava odozdo. Ukoliko naglo počne da dobija boju, pokrijte je folijom.
Sastojci
Za 10 osoba
500 g Kore za pitu
2 komad/a Crni luk
2 komad/a Krompir (veći)
80 g Sojine ljuspice
500 g Šampinjoni
po ukusu So i biber
100 ml Ulje
250 ml Pivo
6 supena kašika Susam
50 g Biljni kačkavalj
Priprema
Priprema fila
Sojine ljuspice potopiti u toplu vodu. Ja sam ovog puta kupila neke baš krupne. Ličile su mi na pečeni kikiriki isečen na listiće, i ispostavilo se da su odlične za pitu.
Luk iseckati i propržiti. Dodati (na krupnije) narendan krompir, a ubrzo zatim i ocedjene sojine ljuspice. Kratko propržiti pa dodati iseckane šampinjone i dinstati dok im sok ne uvri. Ispostavilo se da su drške pečuraka najbolji izbor jer sam dinstanjem samo malo izgubila na količini.
Slaganje i pečenje pite
U podmazan pleh redjati kore i na svaku rasporediti fil osim na poslednje dve. Naravno i prve dve su bez fila, samo poprskane uljem.
Složenu pitu iseći na manje kocke, preliti mešavinom ulja i piva i posuti susamom. Ostaviti sa strane dok se rerna ne ugreje na 250°C. Peći 20 minuta, a zatim smanjiti temperaturu rerne na 200°C i peći je još 20-tak minuta. Vreme pečenja prilagodite svojoj rerni. Treba da je lepo rumena i hrskava odozdo. Ukoliko naglo počne da dobija boju, pokrijte je folijom.
Pečenu pita posuti rendanim posnim kačkavaljem (ne mora).
Tagovi