Sastojci

Za 4 osoba

Testo

275 g Brašno T-500

125 g Putera (istopljen)

1 komad/a Žumance

75 g Jogurt

/ prstohvat/a Soli

Nadev

3 supena kašika Kečapa

150 g Pečenice

150 g Kačkavalja

100 g Feta sir

1 supena kašika Origano

1 kafena kašičica Čia semena

Preliv

1 komad/a Jaje

/ malo Origano, čia seme i susam

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

Pomešati brašno i prašak za pecivo. Dodati puter, žumance, jogurt i malo soli i umešati (najbolje rukom). Testo ostaviti u frižider, da odstoji 1 sat.

Priprema podloge

Izvaditi testo iz frižidera, oklagijom razvući (trebalo bi da testo bude tanko). Premazati testo kečapom i dodavati nadev.

Pečenje

Kada završimo sa filovanjem, urolamo štrudlu i stavimo u posudu za pečenje, na papir. Namazemo jajetom i stavimo začine, po želji. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko 20 minuta. Prijatno! 🍕☺️