Pomešati brašno i prašak za pecivo. Dodati puter, žumance, jogurt i malo soli i umešati (najbolje rukom). Testo ostaviti u frižider, da odstoji 1 sat.
Priprema podloge
Izvaditi testo iz frižidera, oklagijom razvući (trebalo bi da testo bude tanko). Premazati testo kečapom i dodavati nadev.
Pečenje
Kada završimo sa filovanjem, urolamo štrudlu i stavimo u posudu za pečenje, na papir. Namazemo jajetom i stavimo začine, po želji. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko 20 minuta. Prijatno! 🍕☺️
Sastojci
Za 4 osoba
275 g Brašno T-500
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
125 g Putera (istopljen)
1 komad/a Žumance
75 g Jogurt
/ prstohvat/a Soli
3 supena kašika Kečapa
150 g Pečenice
150 g Kačkavalja
100 g Feta sir
1 supena kašika Origano
1 kafena kašičica Čia semena
1 komad/a Jaje
/ malo Origano, čia seme i susam
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Pomešati brašno i prašak za pecivo. Dodati puter, žumance, jogurt i malo soli i umešati (najbolje rukom). Testo ostaviti u frižider, da odstoji 1 sat.
Priprema podloge
Izvaditi testo iz frižidera, oklagijom razvući (trebalo bi da testo bude tanko). Premazati testo kečapom i dodavati nadev.
Pečenje
Kada završimo sa filovanjem, urolamo štrudlu i stavimo u posudu za pečenje, na papir. Namazemo jajetom i stavimo začine, po želji. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko 20 minuta. Prijatno! 🍕☺️
Tagovi