Pomesati brasna, so i sodu bikarbonu. Dodati maslinovo ulje i vodu. Sve dobro pomesati kasikom ili varijacom. Sipati u pleh oblozen papirom za pecenje. Zaseci povrsinu da ne ispuca pri pecenju. Peci na 200°C dok ne porumeni (cackalicom proveriti da li je peceno).
Recept za nagradni konkurs: Slatka novogodišnja kuhinja
Sastojci
Za 8 osoba
300 g Integralno brašno
200 g Heljdino brašno
1-2 kafena kašičica So
2 kafena kašičica C Soda bikarbona 500g
5 supena kašika Maslinovo ulje
400 ml Voda
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Pomesati brasna, so i sodu bikarbonu. Dodati maslinovo ulje i vodu. Sve dobro pomesati kasikom ili varijacom. Sipati u pleh oblozen papirom za pecenje. Zaseci povrsinu da ne ispuca pri pecenju. Peci na 200°C dok ne porumeni (cackalicom proveriti da li je peceno).
Tagovi