Za 30 osoba
600 g Brašno T-500
150 g Šećer
5 komad/a Jaja
120 ml Mleko
150 g Margarin
1 komad/a Sveži kvasac
1 kafena kašičica So
100 g C Šećer u prahu 250g
100 g Marmelada
Priprema testa
Staviti kvasac da nafođe u toplom mleku i malo šećera.
U posudu za mešanje staviti sve suve sastojke, pa dodati kvasac, jaja i rastopljen margarin. Sve lepo zamesiti i ostaviti da nafođe.
Pravljenje krofni
Testo ostresti na brašnom postu radnu površinu i blago rukama, može i oklagijom, rastanjiti na 3-4 cm debljine.
Krofne
Vaditi krofne i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Krofne ostaviti prekrivene krpom da nadolazeće dok se ugreje rerna.
Rernu ugrejati na 180 stepeni.
Krofne peći 15-20 minuta.
Pečene možete puniti marmeladom.
Uvaljati ih u sitan šećer.
Sastojci
Za 30 osoba
600 g Brašno T-500
150 g Šećer
5 komad/a Jaja
120 ml Mleko
150 g Margarin
1 komad/a Sveži kvasac
1 kafena kašičica So
100 g C Šećer u prahu 250g
100 g Marmelada
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Staviti kvasac da nafođe u toplom mleku i malo šećera.
U posudu za mešanje staviti sve suve sastojke, pa dodati kvasac, jaja i rastopljen margarin. Sve lepo zamesiti i ostaviti da nafođe.
Pravljenje krofni
Testo ostresti na brašnom postu radnu površinu i blago rukama, može i oklagijom, rastanjiti na 3-4 cm debljine.
Krofne
Vaditi krofne i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Krofne ostaviti prekrivene krpom da nadolazeće dok se ugreje rerna.
Rernu ugrejati na 180 stepeni.
Krofne peći 15-20 minuta.
Pečene možete puniti marmeladom.
Uvaljati ih u sitan šećer.
Tagovi