Sastojci

Za 30 osoba

Potreban materijal

600 g Brašno T-500

150 g Šećer

5 komad/a Jaja

120 ml Mleko

150 g Margarin

1 komad/a Sveži kvasac

1 kafena kašičica So

100 g Marmelada

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

Staviti kvasac da nafođe u toplom mleku i malo šećera.

U posudu za mešanje staviti sve suve sastojke, pa dodati kvasac, jaja i rastopljen margarin. Sve lepo zamesiti i ostaviti da nafođe.

Pravljenje krofni

Testo ostresti na brašnom postu radnu površinu i blago rukama, može i oklagijom, rastanjiti na 3-4 cm debljine.

Krofne

Vaditi krofne i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.

Krofne ostaviti prekrivene krpom da nadolazeće dok se ugreje rerna.

Rernu ugrejati na 180 stepeni.

Krofne peći 15-20 minuta.

Pečene možete puniti marmeladom.

Uvaljati ih u sitan šećer.