Staviti vodu za kuvanje,malo je posoliti i dodati malo ulja.Kada provri skinuti sa vatre i ubaciti makarone i ostaviti nekoliko minuta poklopljeno da odstoji.
Postupak pravljenja
Vatrostalnu ciniju pouljiti i staviti u nju polovinu makarana koju ste pripremili.Malo ih posolite.
Pravljenje sosa
Izdinstati mleveno mesa u serpici sa malo ulja, dodati zacine i malo vode.Naliti paradajz sos i krckati oko desetak minuta. Kada je gotovo preko makarone prelijte meso,
Pravljenje preliva
Jogurt izmesati sa jajima i dodati izrendani kackavalj. Takodje malo posoliti.
Zavrsetak
Preko mesa staviti ostatak makarona i potom preliti sa napravljenim prelivom.Odozgo posuti sa origanom
Sastojci
Za 4 osoba
400 gr Mleveno meso
- malo Biber
- malo Suvi zacin
- malo So
- malo Origano
2 dl Paradajz sos
- malo Ulja
- malo Vode
400 gr Makarona
2 dl Jogurt
2 komad/a Jaja
- malo So
100 gr Kačkavalj
Priprema
Priprema makarona
Staviti vodu za kuvanje,malo je posoliti i dodati malo ulja.Kada provri skinuti sa vatre i ubaciti makarone i ostaviti nekoliko minuta poklopljeno da odstoji.
Postupak pravljenja
Vatrostalnu ciniju pouljiti i staviti u nju polovinu makarana koju ste pripremili.Malo ih posolite.
Pravljenje sosa
Izdinstati mleveno mesa u serpici sa malo ulja, dodati zacine i malo vode.Naliti paradajz sos i krckati oko desetak minuta. Kada je gotovo preko makarone prelijte meso,
Pravljenje preliva
Jogurt izmesati sa jajima i dodati izrendani kackavalj. Takodje malo posoliti.
Zavrsetak
Preko mesa staviti ostatak makarona i potom preliti sa napravljenim prelivom.Odozgo posuti sa origanom
Peci u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Sluziti vruce.
Tagovi