Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci-sos

400 gr Mleveno meso

- malo Biber

- malo Suvi zacin

- malo So

- malo Origano

2 dl Paradajz sos

- malo Ulja

- malo Vode

Sastojci-testo

400 gr Makarona

Preliv

2 dl Jogurt

2 komad/a Jaja

- malo So

100 gr Kačkavalj

Priprema

Priprema makarona

Staviti vodu za kuvanje,malo je posoliti i dodati malo ulja.Kada provri skinuti sa vatre i ubaciti makarone i ostaviti nekoliko minuta poklopljeno da odstoji.

Postupak pravljenja

Vatrostalnu ciniju pouljiti i staviti u nju polovinu makarana koju ste pripremili.Malo ih posolite.

Pravljenje sosa

Izdinstati mleveno mesa u serpici sa malo ulja, dodati zacine i malo vode.Naliti paradajz sos i krckati oko desetak minuta. Kada je gotovo preko makarone prelijte meso,

Pravljenje preliva

Jogurt izmesati sa jajima i dodati izrendani kackavalj. Takodje malo posoliti.

Zavrsetak

Preko mesa staviti ostatak makarona i potom preliti sa napravljenim prelivom.Odozgo posuti sa origanom

Peci u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Sluziti vruce.