Za 3 osoba
6 komad/a Jabuke
100 g Mleveni keks
4 supena kašika Mleko
50 g Seckani orasi
2 supena kašika C Šećer u prahu 250g
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 75g
1 dl Mleko
PRIPREMA JABUKA
Jabuke oljuštiti i izdubiti im sredinu.
U šerpu poređati jabuke,preliti ih sa vodom i staviti da se kuvaju.
Dodati i vanilin šećer.
Kuvati jabuke dok ne omekšaju.
PRIPREMA FILA
Keks preliti sa toplim mlekom.
Dodati šećer i seckane orase.
FILOVANJE
Fil kašičicom stavljati u izdubljene jabuke.
DEKORACIJA
Šlag umutiti sa mlekom.
Jabuke dekorisati sa šlagom,mlevenim keksom i orasima.
Recept za nagradni konkurs: Slatka novogodišnja kuhinja
Sastojci
Za 3 osoba
6 komad/a Jabuke
100 g Mleveni keks
4 supena kašika Mleko
50 g Seckani orasi
2 supena kašika C Šećer u prahu 250g
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 75g
1 dl Mleko
Naši proizvodi
Priprema
PRIPREMA JABUKA
Jabuke oljuštiti i izdubiti im sredinu.
U šerpu poređati jabuke,preliti ih sa vodom i staviti da se kuvaju.
Dodati i vanilin šećer.
Kuvati jabuke dok ne omekšaju.
PRIPREMA FILA
Keks preliti sa toplim mlekom.
Dodati šećer i seckane orase.
FILOVANJE
Fil kašičicom stavljati u izdubljene jabuke.
DEKORACIJA
Šlag umutiti sa mlekom.
Jabuke dekorisati sa šlagom,mlevenim keksom i orasima.
Tagovi