Za 25 osoba
500 g malina
4 supena kašika šećera
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
1 supena kašika C Šećer u prahu 250g
1 kafena kašičica limunovog soka
Kuvanje malina
U šerpu odgovarajućih dimenzija staviti maline i šećer.
Staviti šerpu zagrejanu do srednje temperature.
Pustiti da se šećer otopi i maline pusti sok.
Kuvati maline 10 minuta pa skloniti sa šerpu sa ringle.
Pasiranje malina
Maline pasirati pa ih sipati u cediljku.
Povremeno mešajući iscediti sok od malina.
U cediljki će ostati pire od malina.
Sok od malina staviti da prokuva.
U drugoj posudi umutiti gustin i šećer u prahu, pa sipati u maline.
Uz lagano mešanje skloniti krem sa ringle.
Kad se krem ohladii staviti kašičicu limunovog soka.
Krem je bez konzervansa.
Upotreba krema za torte i kolače
Ovaj krem se koristi za voćne torte i kolače.
Glatka tekstura ovog krema omogućava da se dobiju najfiniji kremovi.
Uputreba krema kao namaz
Krem se može koristiti i kao namaz za palačinke i druga slatka testa.
Recept za nagradni konkurs: Slatka novogodišnja kuhinja
Sastojci
Za 25 osoba
500 g malina
4 supena kašika šećera
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
1 supena kašika C Šećer u prahu 250g
1 kafena kašičica limunovog soka
Naši proizvodi
Priprema
Kuvanje malina
U šerpu odgovarajućih dimenzija staviti maline i šećer.
Staviti šerpu zagrejanu do srednje temperature.
Pustiti da se šećer otopi i maline pusti sok.
Kuvati maline 10 minuta pa skloniti sa šerpu sa ringle.
Pasiranje malina
Maline pasirati pa ih sipati u cediljku.
Povremeno mešajući iscediti sok od malina.
U cediljki će ostati pire od malina.
Kuvanje malina
Sok od malina staviti da prokuva.
U drugoj posudi umutiti gustin i šećer u prahu, pa sipati u maline.
Uz lagano mešanje skloniti krem sa ringle.
Kad se krem ohladii staviti kašičicu limunovog soka.
Krem je bez konzervansa.
Upotreba krema za torte i kolače
Ovaj krem se koristi za voćne torte i kolače.
Glatka tekstura ovog krema omogućava da se dobiju najfiniji kremovi.
Uputreba krema kao namaz
Krem se može koristiti i kao namaz za palačinke i druga slatka testa.
Tagovi