Recept za nagradni konkurs: Slatka novogodišnja kuhinja

Sastojci

Za 25 osoba

Krem

500 g malina

4 supena kašika šećera

1 supena kašika Dr. Oetker Gustin

1 supena kašika C Šećer u prahu 250g

1 kafena kašičica limunovog soka

Naši proizvodi

Priprema

Kuvanje malina

U šerpu odgovarajućih dimenzija staviti maline i šećer.

Staviti šerpu zagrejanu do srednje temperature.

Pustiti da se šećer otopi i maline pusti sok.

Kuvati maline 10 minuta pa skloniti sa šerpu sa ringle.

Pasiranje malina

Maline pasirati pa ih sipati u cediljku.

Povremeno mešajući iscediti sok od malina.

U cediljki će ostati pire od malina.

Kuvanje malina

Sok od malina staviti da prokuva.

U drugoj posudi umutiti gustin i šećer u prahu, pa sipati u maline.

Uz lagano mešanje skloniti krem sa ringle.

Kad se krem ohladii staviti kašičicu limunovog soka.

Krem je bez konzervansa.

Upotreba krema za torte i kolače

Ovaj krem se koristi za voćne torte i kolače.

Glatka tekstura ovog krema omogućava da se dobiju najfiniji kremovi.

Uputreba krema kao namaz

Krem se može koristiti i kao namaz za palačinke i druga slatka testa.