Za 10 osoba
2 komad/a Belanca
150 g Šećer
2 supena kašika Limun (Limunov sok)
malo komad/a Dr. Oetker Boja za kolače - crvena
15 komad/a Štapić za ražnjiće
1 kesica/e Dr. Oetker Šarene mrvice
Priprema
Mikserom umutiti belanca. Dodati im šećer (iz 5 puta) a zatim i malo limunovog soka. Na kraju dodati i boju za kolače.
Smesu sipati u poslastičarsku kesu sa željenim nastavkom.
Na papir za pečenje poređati štapiće a zatim preko njih istisnite smesu u oblicima po želji. Posuti šarenim mrvicama.
Puslice sušiti u rerni prvo pola sata na oko 100C a zatim još sat-sat i po na 60C. Temperaturu i dužinu pečenja prilagoditi svojoj rerni.
Puslice su gotove kada budu čvrste na površini i mogu se odvojiti od papira za pečenje.
Recept za nagradni konkurs: Slatka novogodišnja kuhinja
Sastojci
Za 10 osoba
2 komad/a Belanca
150 g Šećer
2 supena kašika Limun (Limunov sok)
malo komad/a Dr. Oetker Boja za kolače - crvena
15 komad/a Štapić za ražnjiće
1 kesica/e Dr. Oetker Šarene mrvice
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Mikserom umutiti belanca. Dodati im šećer (iz 5 puta) a zatim i malo limunovog soka. Na kraju dodati i boju za kolače.
Smesu sipati u poslastičarsku kesu sa željenim nastavkom.
Na papir za pečenje poređati štapiće a zatim preko njih istisnite smesu u oblicima po želji. Posuti šarenim mrvicama.
Puslice sušiti u rerni prvo pola sata na oko 100C a zatim još sat-sat i po na 60C. Temperaturu i dužinu pečenja prilagoditi svojoj rerni.
Puslice su gotove kada budu čvrste na površini i mogu se odvojiti od papira za pečenje.
Tagovi