Recept za nagradni konkurs: Slatka novogodišnja kuhinja

Sastojci

Za 10 osoba

Potrebno je

2 komad/a Belanca

150 g Šećer

2 supena kašika Limun (Limunov sok)

15 komad/a Štapić za ražnjiće

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Mikserom umutiti belanca. Dodati im šećer (iz 5 puta) a zatim i malo limunovog soka. Na kraju dodati i boju za kolače.

Smesu sipati u poslastičarsku kesu sa željenim nastavkom.

Na papir za pečenje poređati štapiće a zatim preko njih istisnite smesu u oblicima po želji. Posuti šarenim mrvicama.

Puslice sušiti u rerni prvo pola sata na oko 100C a zatim još sat-sat i po na 60C. Temperaturu i dužinu pečenja prilagoditi svojoj rerni.

Puslice su gotove kada budu čvrste na površini i mogu se odvojiti od papira za pečenje.