Dzem, vodu, ulje i secer prokuvati 5 min.( Pred kraj mozete sraviti rum secer, ali i ne morate to sam ja sama ubacila).Kada se ohladi dodati dodati kasicicu sode bikarbone i ostto brasno po potrebi.
Zamesiti testo srednje tvrdoce.
Od testa napraviti 5 jednakih loptica, svaku razvuci i peci na poledjinu leha da porumene.
Moj mali plehcic je 30×20 tako mi je idealna debljina korica.
Fil
Vodu, secer, mleveni keks staviti na vatri pa kuvati da se skusti kao za karamel oblandu. Odprilike oko 5min. Pred kraj dodati ulje.
Kada je skuvano ubaciti cokoladu da se otopi pa pa odmah zatim orahe, koru narendanog limuna, sok jednog limuna (limun secer to sam ja dodala i super je).
Filovanje
Filujete sve korice, slobodno sa vise fila posto ga ima dosta. I zavrsnu koru filovati odozgo i sastrane.
Glazura
Otopiti na pari cokoladu, margarin i med. Malo prohladit pa preliti tortu gledajuci da je ne ravnate nozem ili necim nego samo onako protresite i bice sjajna. Odmah preko tople cokolade mozete nabacati cokoladne kockice.
Sastojci
Za 30 osoba
150 g Džem od kajsine ili šipke
16 Kasika Vode
2 dl Secera
1 Kasicica Dr. Oetker Rum šećer
2 dl Ulja
1 Kasicica C Soda bikarbona
Oko 1 kg Ostrog brasna
1 l Voda
750 g Secera
250 g Mleveni keks
2 Kasike Ulje
100 g Tamne cokolade
300 g Mlevenih oraha
1 Komad Limuna
1 Kasika Dr. Oetker Limun šećer
100 g Tamne cokolade
100 g Margarin
1 Kasika Meda
1 Vrecica Dr. Oetker Čoko komadići
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Dzem, vodu, ulje i secer prokuvati 5 min.( Pred kraj mozete sraviti rum secer, ali i ne morate to sam ja sama ubacila).Kada se ohladi dodati dodati kasicicu sode bikarbone i ostto brasno po potrebi.
Zamesiti testo srednje tvrdoce.
Od testa napraviti 5 jednakih loptica, svaku razvuci i peci na poledjinu leha da porumene.
Moj mali plehcic je 30×20 tako mi je idealna debljina korica.
Fil
Vodu, secer, mleveni keks staviti na vatri pa kuvati da se skusti kao za karamel oblandu. Odprilike oko 5min. Pred kraj dodati ulje.
Kada je skuvano ubaciti cokoladu da se otopi pa pa odmah zatim orahe, koru narendanog limuna, sok jednog limuna (limun secer to sam ja dodala i super je).
Filovanje
Filujete sve korice, slobodno sa vise fila posto ga ima dosta. I zavrsnu koru filovati odozgo i sastrane.
Glazura
Otopiti na pari cokoladu, margarin i med. Malo prohladit pa preliti tortu gledajuci da je ne ravnate nozem ili necim nego samo onako protresite i bice sjajna. Odmah preko tople cokolade mozete nabacati cokoladne kockice.
Tagovi