Sastojci

Za 30 osoba

Korice

150 g Džem od kajsine ili šipke

16 Kasika Vode

2 dl Secera

1 Kasicica Dr. Oetker Rum šećer

2 dl Ulja

Oko 1 kg Ostrog brasna

Fil

1 l Voda

750 g Secera

250 g Mleveni keks

2 Kasike Ulje

100 g Tamne cokolade

300 g Mlevenih oraha

1 Komad Limuna

1 Kasika Dr. Oetker Limun šećer

Dekoracija

100 g Tamne cokolade

100 g Margarin

1 Kasika Meda

1 Vrecica Dr. Oetker Čoko komadići

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Dzem, vodu, ulje i secer prokuvati 5 min.( Pred kraj mozete sraviti rum secer, ali i ne morate to sam ja sama ubacila).Kada se ohladi dodati dodati kasicicu sode bikarbone i ostto brasno po potrebi.

Zamesiti testo srednje tvrdoce.

Od testa napraviti 5 jednakih loptica, svaku razvuci i peci na poledjinu leha da porumene.

Moj mali plehcic je 30×20 tako mi je idealna debljina korica.

Fil

Vodu, secer, mleveni keks staviti na vatri pa kuvati da se skusti kao za karamel oblandu. Odprilike oko 5min. Pred kraj dodati ulje.

Kada je skuvano ubaciti cokoladu da se otopi pa pa odmah zatim orahe, koru narendanog limuna, sok jednog limuna (limun secer to sam ja dodala i super je).

Filovanje

Filujete sve korice, slobodno sa vise fila posto ga ima dosta. I zavrsnu koru filovati odozgo i sastrane.

Glazura

Otopiti na pari cokoladu, margarin i med. Malo prohladit pa preliti tortu gledajuci da je ne ravnate nozem ili necim nego samo onako protresite i bice sjajna. Odmah preko tople cokolade mozete nabacati cokoladne kockice.

Tagovi