Peku se 3 kore, tako da je ukupnu količinu sastojaka potrebno podeliti na 3.
Čvrsto umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera.
Pomešati lešnik, kakao, prašak za pecivo, dodati u sneg od belanaca i ulje.
U okruglom kalupu ispeći kore, u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 12-15 min.
Mus od pomorandže
Iscediti pomorandže i limun. Dobijeni sok staviti da se zagreva sa 100g šećera. Pustiti da blago vri dok se zapremina ne smanji za otprilike 1/3.
Izmutiti žumance sa preostalim šećerom i vanil šećerom, dok ne postane svetao i gust krem. Uz mešanje dodavati topao sirup u krem, a zatim prebaciti sve u posudu u kojoj se kuvao sirup, pa kuvati još neko vreme, uz stalno mešanje, dok krem ne postane gust.
Staviti posudu sa skuvanim kremom u veću posudu sa vodom, i mutiti dok se ne ohladi.
Izmiksati dobro puter, dok ne "pobeli". Dodavati kašiku po kašiku u krem od žumanaca, uz stalno mešanje.
Ohladiti krem.
izmiksati slatku pavlaku, dodavati po malo u krem , lagano umešati (ručno!).
Ganache
Zagrejati slatku pavlaku i preliti preko čokolade, dodati i pola pripremljenog putera.
Recept za nagradni konkurs: Slatka novogodišnja kuhinja
Sastojci
Za 15 osoba
9 komad/a belanca
200 g šećer
200 g mleveni lešnik
3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
3 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
6 supena kašika Ulje
3 komad/a pomorandža
1 komad/a limun
225 g šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
9 komad/a žumanca
125 g puter (ili margarin)
500 ml Slatka pavlaka
200 ml Slatka pavlaka
200 g čokolada
50 g puter (ili margarin)
50 g kandirana narandža
2 supena kašika seckani lešnik (po želji)
Naši proizvodi
Priprema
Kore
Peku se 3 kore, tako da je ukupnu količinu sastojaka potrebno podeliti na 3.
Čvrsto umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera.
Pomešati lešnik, kakao, prašak za pecivo, dodati u sneg od belanaca i ulje.
U okruglom kalupu ispeći kore, u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 12-15 min.
Mus od pomorandže
Iscediti pomorandže i limun. Dobijeni sok staviti da se zagreva sa 100g šećera. Pustiti da blago vri dok se zapremina ne smanji za otprilike 1/3.
Izmutiti žumance sa preostalim šećerom i vanil šećerom, dok ne postane svetao i gust krem. Uz mešanje dodavati topao sirup u krem, a zatim prebaciti sve u posudu u kojoj se kuvao sirup, pa kuvati još neko vreme, uz stalno mešanje, dok krem ne postane gust.
Staviti posudu sa skuvanim kremom u veću posudu sa vodom, i mutiti dok se ne ohladi.
Izmiksati dobro puter, dok ne "pobeli". Dodavati kašiku po kašiku u krem od žumanaca, uz stalno mešanje.
Ohladiti krem.
izmiksati slatku pavlaku, dodavati po malo u krem , lagano umešati (ručno!).
Ganache
Zagrejati slatku pavlaku i preliti preko čokolade, dodati i pola pripremljenog putera.
Podeliti na 3 dela ganache.
Ređanje
Kora- ganache-rendana korica narandže-mus-kora-ganache-rendana korica narandže-mus-kora.
Ohladiti tortu, pa malo zagrejati preostali ganache uz dodatak putera, i preliti preko cele torte.
Po želji dekorisati kandiranom narandžom, lešnikom, rendanom čokoladom.
Tagovi