Za 3 osoba
6 komad/a Pileći batak sa karabatakom
2 komad/a Crni luk
1 dl Maslinovo ulje
1 kafena kašičica Suvi začin
1/2 kafena kašičica Aleva paprika
1 kafena kašičica Beli luk u prahu
1 kafena kašičica Suvi bosiljak
1/2 kafena kašičica Biber
PRIPREMA MESA
Meso odvojiti od kosti,pazeći da ostane u jednom komadu.Ne uklanjati kožicu.
Deblje delove mesa malo zaseći.
PRIPREMA MARINADE
Pomešati maslinovo ulje ,suvi začin,alevu papriku,biber,bosiljak,beli luk u prahu.
Svako parče mesa uvaljati u marinadu i staviti u posudu.
Ukoliko ostane marinade preliti je preko mesa.
Posudu poklopiti i ostaviti preko noći u frižideru.
PRIPREMA
Meso peći na roštilju predhodno podmazanom sa slaninom.
Pečeno meso stavljati u posudu u kojoj se nalazi luk isečen na sitne kockice.
Kada su svi komadi mesa pečeni,posudu poklopiti i dobro protresti da meso što bolje upije aromu luka.
Meso poslužiti uz priloge i salate po želji.
Ovako pripremljeno meso je mekano,aromatično i veoma ukusno.
Sastojci
Za 3 osoba
6 komad/a Pileći batak sa karabatakom
2 komad/a Crni luk
1 dl Maslinovo ulje
1 kafena kašičica Suvi začin
1/2 kafena kašičica Aleva paprika
1 kafena kašičica Beli luk u prahu
1 kafena kašičica Suvi bosiljak
1/2 kafena kašičica Biber
Priprema
PRIPREMA MESA
Meso odvojiti od kosti,pazeći da ostane u jednom komadu.Ne uklanjati kožicu.
Deblje delove mesa malo zaseći.
PRIPREMA MARINADE
Pomešati maslinovo ulje ,suvi začin,alevu papriku,biber,bosiljak,beli luk u prahu.
Svako parče mesa uvaljati u marinadu i staviti u posudu.
Ukoliko ostane marinade preliti je preko mesa.
Posudu poklopiti i ostaviti preko noći u frižideru.
PRIPREMA
Meso peći na roštilju predhodno podmazanom sa slaninom.
Pečeno meso stavljati u posudu u kojoj se nalazi luk isečen na sitne kockice.
Kada su svi komadi mesa pečeni,posudu poklopiti i dobro protresti da meso što bolje upije aromu luka.
Meso poslužiti uz priloge i salate po želji.
Ovako pripremljeno meso je mekano,aromatično i veoma ukusno.
Tagovi