Sastojci

Za 3 osoba

POTREBNI SASTOJCI

6 komad/a Pileći batak sa karabatakom

2 komad/a Crni luk

1 dl Maslinovo ulje

1 kafena kašičica Suvi začin

1/2 kafena kašičica Aleva paprika

1 kafena kašičica Beli luk u prahu

1 kafena kašičica Suvi bosiljak

1/2 kafena kašičica Biber

Priprema

PRIPREMA MESA

Meso odvojiti od kosti,pazeći da ostane u jednom komadu.Ne uklanjati kožicu.

Deblje delove mesa malo zaseći.

PRIPREMA MARINADE

Pomešati maslinovo ulje ,suvi začin,alevu papriku,biber,bosiljak,beli luk u prahu.

Svako parče mesa uvaljati u marinadu i staviti u posudu.

Ukoliko ostane marinade preliti je preko mesa.

Posudu poklopiti i ostaviti preko noći u frižideru.

PRIPREMA

Meso peći na roštilju predhodno podmazanom sa slaninom.

Pečeno meso stavljati u posudu u kojoj se nalazi luk isečen na sitne kockice.

Kada su svi komadi mesa pečeni,posudu poklopiti i dobro protresti da meso što bolje upije aromu luka.

Meso poslužiti uz priloge i salate po želji.

Ovako pripremljeno meso je mekano,aromatično i veoma ukusno.